Türk-İş Başkanı: Arzumuz her bireyin kendi rızası ile oy kullanması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Anayasa değişikliği paketi referandumunda konfederasyon üyesi herkesin kendi arzusuyla oy kullanmasını istediklerini söyledi. Kumlu, Türk-İş tabanında evet oyu kullanacakların yanı sıra hayır oyu kullanacakların, hatta hiç sandığa gitmeyeceklerin bulunduğunu belirtti.

Koop-İş Sendikası'nın Büyük Anadolu Otel'de düzenlediği 17. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kumlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk-İş'in isteğinin yamalı bohça haline gelen darbe Anayasası'nın geniş mutabakatla değiştirilmesi olduğunu kaydeden Kumlu, "Anayasa değişiklik metninin kimi olumlu yanları olsa da ülkemiz ihtiyaçlarını karşılamadığı ortadır. Bizim isteğimiz bu sürecin kırıp dökmeden yeni kamplaşmalara yol açmadan yaşanmasıdır. Türk-İş tabanında evet oyu kullanacaklarını yanı sıra hayır oyu kullanacaklar hatta oy vermeyecekler bulunmaktadır." dedi.

Meclis'te yapılan Anayasa değişiklik sürecinde hem iktidar partisinin hem muhalefet partilerinin 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmak isteyen toplumun beklentilerine uygun olmadığını aktaran Kumlu, "Bizim arzumuz Türk-İş'teki her bir bireyin kendi arzusu içinde oy kullanmalarını istedik. Gönlü evetten yana olan sendikaların varlığı da gözetilirse Türk-İş'in ne kadar isabetli karar verdiği anlaşılacaktır." görüşünü dile getirdi.

Halk oylaması değerlendirmesinin ardından Türk-İş'e gösterilen tavrı da eleştiren Kumlu eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Hükümet niye eylem yapıyorsunuz diye muhalefet neden eylem yapmıyorsunuz diye vurmaktadır. Türk-İş'in ne vasiye ne siyasi komiserlere ihtiyacı vardır. Bugüne kadar hiç kimsenin Türk-İş'i siyasi maşa haline getirmeye gücü yetmemiştir, yetmeyecektir. Türk-İş'in hiç kimsenin sandalyesine oturmayacaktır." diye konuştu.

Koop-İş Başkanı Eyüp Alemdar da Anayasa'da kısmi değişikliğe gidildiğini kaydederek, "Konfederasyonumuzun referandum konusunda aldığı karar biliniyor. Yeni kamplaşmalara yol açmadan yaşanmasıdır. Konfederasyonun aldığı karara uyuyoruz. Evet ya da hayır talebimiz olmayacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber