Ereğli Eğitim Fakültesi bu yıl açılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Ereğli ilçesinin yıllardır beklediği fakülte özlemi, Resmi Gazete'de yayınlanarak sona erdi.

Ereğli'de açılması planlanan Kemal Akman Eğitim Fakültesi Devlet Planlama Alt Komisyonu'nda onaylandıktan sonra Maliye Bakanlığı'na gönderilmişti.

Ereğli Meslek Yüksek Okulu Dekan Vekili Doç. Dr. Galip Oturanç fakültede bir basın toplantısı düzenledi. Oturanç yaptığı konuşmada, ''Ereğli'miz yıllardır beklediği fakültesine nihayet kavuşmuştur. Milli Eğitim Bakanı'mız Nimet Çubukçu'nun büyük katkılarıyla onaylanan, Kemal Akman Eğitim Fakültesi'nin onaydan geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu an için yeni fakültemize atanması gereken öğretim elemanı ihtiyacımız bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim sezonuna fakültemizi yetiştirmek istiyoruz. Bununla alakalı çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Fakültemizi hemen öğrenci alacakmış gibi hazır duruma getireceğiz." dedi.

Geçenlerde gerçekleştirdikleri uluslar arası tebliğ günleri programına değinen Oturan, "YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve Prof. Dr. Durmuş Günay hocamızı ilçemize davet ettik. Rektörümüz ve YÖK yürütme kurulu üyelerimiz Ereğli Kemal Akman Eğitim Fakültesi'ne büyük destek vereceklerini açıkladılar. Hatta Ereğlili olan Berrak Hocam öğrenci alımını ek kontenjana yetiştirelim, dedi. YÖK yürütme kurulu üyelerinin desteği ile biz bunu başarmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. Hatta Eğitim Fakültesi yanında bir başka fakültenin de Ereğli'ye kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Dekanvekili Doç. Dr. Oturanç yeni fakülteye her bölümden en az 35 öğrenci alacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber