Mahkum sayısı iki kat, sular ise akmıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Karataş'ta bölge kadın cezaevindeki hükümlü ve tutukluların sayısı, kapasitenin iki katı daha fazla. Ayrıca 3 aydır su sıkıntısı yaşanıyor.

Adana Karataş'taki bölge kadın cezaevinin mahkum kapasitesi 144. Ancak şu anda bu sayının iki katı, 287 hükümlü, tutuklu ve çocukları kalıyor.

Mahkumların çoğu yatağını, başka bir mahkumla paylaşmak zorunda. 3 aydır yaşanan su kesintileri de bir başka sorun.

Tüm bu olumsuzluklar, insan hakları derneği üyeleri ile mahkum yakınlarının protestosuna yol açtı. İnsan Hakları Derneği (İHA) Adana Şubesi Cezaevi Komisyonu Başkanı Osman Kara, ?Bizde insan haklari savunucuları olarak geldik, görüşme talep ettik. Görüşmemiz reddedildi. Tutukların sesi olmak istiyoruz kamuoyuna sesleniyoruz çünkü gerçekten insanlık suçu? dedi.

Cezaevinden 6 ay önce tahliye olan Güler Özbay da, ?Şu an 18 kişilik koğuşta 28 kişi kalıyor. Fakat bircoğu yerde yatıyor. Şu an baktığımızda yazdır, bu arkadaslar nasıl çifter çifter yatıyor. Bir kişilik ranzada iki kişi kalıyor. Ama en azından su veriyorlardı. Şimdi gün içinde sadece bir yarım saat, o da istedikleri zaman verip istedikleri zaman kesiyorlar. Sanki Nazi kampı gibi? diyerek tepkilerini dile getirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ise cezaevindeki kapasite sorununun Türkiye'de yaşanan genel bir sorun olduğuna dikkat çekti. Başsavcılık, su kesintisilerinin de Karataş ilçesi genelinde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber