AYM, İnsan Hakları Mahkemesine dönüşüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2010 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Referanduma sayılı gün kala üst üste yapılan anketler ?evet'in önde gittiğini gösterirken, sivil toplum temsilcileri de taraflarını belli etmeye devam ediyorlar. Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir, ?Yetmez ama ?evet.' Demokrasinin gelişmesi için değişiklik yapılan her bir maddeyi önemsiyoruz. Evrensel normlarda bir demokrasiye kavuşmadan ülkemizin normalleşmesi mümkün değildir. İşte normalleşme için aranan fırsat yakalanmıştır? dedi.

?Hayır' diyenler akıl tutulması yaşıyor

Gerçek anlamda bir demokrasi için mutlaka sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bozdemir, ?Karşımızda bir anayasa değişiklik paketi var. Fazlasıyla önemsiyorum. Sivil irade tarafından sorumluluk alınarak daha fazla özgürlük ve insan hakları için düzenlemeler yapılmıştır. Buna ?hayır' demek akıl tutulmasıdır? diye konuştu.

AYM, İnsan Hakları Mahkemesine Dönüşüyor

Yapılan değişikliklerin yeni anayasanın önünü de açtığını vurgulayan Bozdemir, ?Bu çağda halen darbe anayasası ile yönetilen nadir ülkelerdeniz. Sürekli olarak sistemde yaşanan tıkanmalar ve sonrasında meydana gelen tartışmalar da mevcut anayasanın ülkeye dar gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bugün değişiklik paketiyle Anayasa Mahkemesine ?bireysel başvuru' hakkı sağlanıyor. Bu hak ile Anayasa mahkemesi insan hakları mahkemesine dönüşüyor. Bu çok önemli bir konu? Tabi HSYK'nın yapısına dokunulması da bir o kadar önemli. O yapı tümüyle değişmeliydi ama onu da sivil anayasa ile sağlarız? dedi.

Siyasilere Sağduyu Çağrısı

Siyasilerin miting alanlarındaki sergiledikleri tutumu da eleştiren Bozdemir, ?Karşımızda bir değişiklik var. Bu değişikliğin neler getirip neler götürdüğünü anlatmak yerine referandum sürecini baltalamaya yönelik ifadeleri çok sakıncalı buluyorum. Demokrasi adına yapılan değişiklikleri ideolojiye bulaştırma gayretini ve bilgi kirliliği meydana getirme arayışlarını doğru bulmuyorum. Liderlerin birbirlerini ihanet ve hainlik ile suçlamasını ise ayıplıyorum. Bizim kültürümüzde hoşgörü vardır. Sevgi, saygı vardır. Bu kültüre ters düşen hareketlerden liderler derhal vazgeçmelidir. Bu gerginlikler üzerinden rant elde etme çabası en fazla ülkemize zarar vermektedir. Milletin sağduyusuna kimse müdahale etmesin. En doğru sözü millet söyler? diye konuştu.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber