Van Valisi Karaloğlu ifade verdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nde daha önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaparken geçen yıl Van Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu, Kocaeli'ndeki görevi sırasında yapılan bir ihalede, kamunun 37 milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada sanık olarak ifade verdi. Duruşma hakimi, kimlik tesbiti sırasında ayağa kalkmayan Mühir Karaloğlu'nu ?Ayağa kalk' diye uyardı.

Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve Büyükşehir Belediyesi'nin birçok üst düzey yöneticisinin de yargılandığı davada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dört yıl önce açtığı ve yan kuruluşlarından biri olan Belde A.Ş.'nin kazandığı ?Merkez parklarının bakımı' ile ilgili ihalede, kamunun 37 milyon TL zarara uğratıldığı iddia ediliyor.

Aralarında o dönemin Büyükşehir Genel Sekreteri olan Mühir Karaloğlu'nun da bulunduğu Büyükşehir Belediyesi ile yan kuruluşlarından 24 bürokrat ?İştirak halinde ihaleye fesat karıştırmak ve kamuyu zarara uğratmak' iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 3'üncü duruşması bugün yapıldı. İzmit Adliye Sarayı'nda bugünkü duruşmaya, geçen yıl Haziran ayında Van Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu ilk kez katıldı. Hakim huzuruna çıkıp ifade veren Münir Karaloğlu'nun avukatlığını Avukat Erol Şahin yaptı.

Mahkeme başkanı hakim Eyyüp Gümüşhan, sanıkların ifadesini alırken bazıları yazılı bazıları da sözlü savunma yaptı. Van Valisi Münir Karaloğlu, kimlik tesbiti sırasında ayağa kalkmadığı için mahkeme başkanı Eyyüp Gümüşhan tarafından ?ayağa kalk? diyerek uyarıldı.

Münir Karaloğlu yaptığı sözlü savunmasında, iddiaya konu ihalede sorumluluğunun bulunmadığını, sorumluluğunu gerektirecek herhangi bir imzasının da olmadığını söyledi. Karaloğlu, ?Bu yönde sözlü ya da yazılı bir talimatım da olmamıştır. 5 yıl beraber görev yaptığım diğer sanık arkadaşlarımın da suça konu ihalede ihaleye fesat karıştıracak eylemleri olmadığını düşünüyorum. İddianamenin özen gösterilmeksizin selahiyet ve mesuliyet kavramları dikkate alınmaksızın gelişigüzel hazırlandığını düşünüyorum. Bu nedenle üzerime atılan suçtan beraatimi talep ediyorum? dedi.Diğer sanık ve tanıkların da dinlenmesinin ardından duruşma 19 Ekim'e ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber