2 ayrı davada aynı polis sanık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2010 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurettin KURT

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ün izinsiz izlendiği iddiasıyla açılan dava ile gazeteci Uğur Dündar'ın eşi Yasemin Dündar'ın kişisel verilerinin usulsüz sorgulandığı gerekçesiyle açılan davada, aynı polis sanık olarak yargılanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde görevli polis memuru Nesip Söylemez hakkında, Paksüt davasında ?görevi kötüye kullanmaktan? 3 yıl, Dündar olayında ise ?verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek? suçundan 6 yıl olmak üzere, 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Söylemez, iki gün arka arkaya adliyeye gelerek hakkındaki iki ayrı davada ifade verdi. Söylemez, her iki olayda da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Söylemez, üç gün önce Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Dündar'ın kişisel verilerini usulsüz şekilde sorgulandığı iddiasıyla yargılandığı davada, ?Haber çıkınca doğru olup olmadığını öğrenmek amacıyla hareket ettim. Yaptığım görev kapsamındaydı? savunmasını yaptı.

Teknik takipteydik

Söylemez, önceki gün de Ankara 26'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde Paksüt çiftini izinsiz izlediği iddiasıyla hâkim karşısındaydı. Beraberinde üç meslektaşıyla yargılanan Söylemez, buradaki savunmasında da, Paksütler'i izlemediklerini, kendilerine ayrıca verilmiş olan ?mazot kaçakçılığı? şüphelilerini teknik takibi için olay yerinde bulunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber