Türkiye Adalet Akademisi Başkanı, HSYK üyesi seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu 30 üyenin katılımı ile toplandı.

Akademi, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılan seçim sonucunda adaylardan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve Danıştay Üyesi Ahmet Hamsici'yi 21 oy ile asıl üyeliğe, Danıştay Üyesi Tacettin Şimşek'i de 11 oy ile yedek üyeliğe seçti.


Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı'nda bugün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için seçim yapılacak. HSYK'ya bir asıl bir yedek üye gönderecek olan akademide, 5 aday yarışacak.

07/05/2010 tarihli ve 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 25. maddesi ile Anayasaya eklenen Geçici 19. maddesinin (ç) bendi uyarınca, bugün saat 14.00'te Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu tarafından kendi üyeleri arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na bir asıl ve bir yedek üye seçimi yapılacak.

HSYK üyeliği adaylığına Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen, Akademi Başkanı ve Danıştay Üyesi Ahmet Hamsici, Danıştay üyesi Tacettin Şimşek, Akademi Başkan Yardımcısı Sami Sezai Ural ile Hâkim Kıdemli Albay Askeri Yargıtay 1. Daire Başkanı Dr. Mehmet Ali Uzun başvurdu. Daha önce aday olduklarını açıklayan Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay 12 Ekim 2010 tarih ve 1432 sayılı dilekçesi ile adaylıktan çekilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber