Kılıç: Yarın ilk görüşmeyi CHP ile yapacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, başörtüsü konusunu TBMM'de bulunan siyasi partilerle çözmeye hedeflediklerini söyledi. Kılıç, bu konuda ilk görüşmeyi yarın saat 11.00'de CHP ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kılıç, parti merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, MHP ile yapacakları görüşmenin saatinin ise henüz belli olmadığını bildirdi. Kılıç, kendilerinin başörtüsü konusunu demokrasi ve özgürlük sorunu olarak algıladıklarını ifade etti. Bu konuda TBMM'de bulunan bütün siyasi partilerle birlikte adımlar atabilmeyi hedeflediklerine işaret eden Kılıç, ''Uzlaşı ve birliktelik içerisinde bu meselenin çözümüne herkes katkı sağlayabilirse Türkiye'nin demokrasisi adına bundan biz de mutluluk duyacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum öncesinde verdiği sözler olduğunu hatırlatan Kılıç, "Bu sözler hangi çerçevede geçerlidir, ne ölçüde geçerliliğini korumaktadır, bütün bu başlıklar altında muhataplarımızla değerlendirmelerimizi yapacağız. Birlikte bir çözüm üretebilme imkanını görürsek TBMM zemininde ileriye doğru adımlar atabilmenin arayışı içinde olacağız?'' şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da başörtüsü görüşmelerine ilişkin randevu konusunda MHP'den olumsuz bir cevap gelmediğini, ilgili başkanvekili arkadaşlarla görüştükten sonra cevap vereceklerini söylediklerini aktardı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de basın mensuplarının KCK davasına ilişkin sorularına muhatap oldu. Ergin, KCK davasında yargılananların Kürtçe savunma taleplerinin reddedilmesiyle ilgili soruya, ''Mahkemenin yapacağı değerlendirmeyi takip edeceğiz. Şu anda konu mahkemenin önünde, bir değerlendirme yapmak olmaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber