Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ilginç Uygulama

Haber Giriş : 15 Mart 2005 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bağımsız anaokullarında çalışan anasınıfı öğretmenleri, ilköğretim okulları bünyesinde çalışan anasınıfı öğretmenleri ile aynı hukuki yapıya sahip olmalarına rağmen, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün 23.02.2005 tarih ve 510/3088 sayılı yazıları ile bağımsız anaokullarında çalışan öğretmenlerin mesleki (seminer) çalışmalarından dolayı ücret alamayacaklarına karar vererek geçmiş beş yılın ödemelerini yasal faizi ile birlikte geri istemektedir.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilginç uygulaması neticesinde bir çok öğretmen mağdur edilmiştir.

Halbuki öğretmenler mesleki çalışmalara çağrıldı ve karşılığında ücret ödendi. Bu ücretler eğer yasal değilse yıllardır niçin ödenmiştir? Bunun yasal sorumluluğunu kim üstlenecektir? Öğretmenlerin mağduriyetini kim giderecektir? Ücret ödemesi yasal değil ise bu uygulamayı Türkiye genelindeki bağımsız anaokullarının tamamına yakını geçmişte yapmıştır veya yapmaya devam etmektedir. Bu uygulama bütün Türkiye de uygulanacak mıdır?

Okul Öncesi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan öğretmenler bakanlığımızın üvey evlatları mıdır? Eğer bir yasal eksiklik varsa bunun acilen giderilmesi gerekmektedir. Yoksa yavrularımızın başında bulunması gereken öğretmenlerimiz, mahkeme kapılarında beklemek mecburiyetinde kalacaktır.

Başta sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin ÇELİK olmak üzere tüm yetkililerin ilgilerini bekliyoruz.saygılarımızı sunuyoruz.

Haber Gönderen: Kırıkkale Türk Eğitim Sen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber