Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 2007 'de öğrenci alacak

Haber Giriş : 15 Mart 2005 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Handan Tunç, fakültenin 2007 yılında öğrenci alımına başlayacağını söyledi.

YYÜ bünyesinde 1999 yılında kurma çalışmaları başlatılan ve 2002 yılında resmi açılışı yapılan Güzel Sanatlar Fakültesi'nin, 2007 yılında öğrenci alacağı belirtildi. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin büyük yatırımlar isteyen bir kurum olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Tunç, kaynak sağlamada sıkıntı yaşandığı için oluşum sürecinin uzadığını ve öğrenci alımının geciktiğini söyledi. Kurdukları fakültenin Türkiye'deki 24 Güzel Sanatlar Fakültesi'nde biri olduğunu hatırlatan Yrd. Doç Dr Tunç, araştırma görevlilerini yetiştirme, hukuksal çalışmalar, bölüm tasarımları ve ders programları hazırlanması gibi resmi oluşum projelerini sürdürdüklerini anlattı. Fakültenin çeşitli üniversitelerde akademik çalışma yapan 22 araştırma görevlisi olduğunu söyleyen Yrd. Doç Dr. Tunç, "Öğretim görevlilerimizin eğitim süreleri önümüzdeki yıl bitecek. Araştırma görevlilerimiz gelecek yıldan itibaren görevlerine başlayacak. Açıldığından bu yana öğrenci almayan fakültemiz 2007 yılında öğrenci almaya başlayacak" dedi.

Diğer üniversitelerde var olanı değil, olmayanı içinde bulunduran bir fakülte oluşturmak istediklerini de vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Tunç, "Bir örnek verecek olursam herkesin katılabileceği, istekli, yetenekli kişilerin eğitileceği yaz okulu projesi açacağız" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber