Memurlara rüşvet: Termal otelde tatil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yargıtay'daki 28 temyiz dosyası incelemeye alınıyor

Yargıtay'da rüşvet iddialarıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan zanlılar bugün hakim karşısına çıkıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, zanlıların hakim karşısına çıkmasının ardından rüşvet iddialarına konu olan 28 dosyayı mercek altına alacağı öğrenildi. Savcılığın dosyalar hakkında verilen kararları tek tek inceleyeceği belirtiliyor. Son yılların en geniş kapsamlı rüşvet operasyonunu yürüten savcılık, zanlıların mal varlıklarını belirlemek için harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çete üyelerinin mal varlıklarının tespit edilmesi için Bankalar Birliği, İMKB ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

Son yılların en geniş kapsamlı rüşvet operasyonunu yürüten savcılık, zanlıların mal varlıklarını belirlemek için harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çete üyelerinin mal varlıklarının tespit edilmesi için Bankalar Birliği, İMKB ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Soruşturmada avukat N.O., eski 12. Daire Başkanı M.O.'nun banka hesap hareketleri inceleniyor. Mahkeme kararı ile iki yıl boyunca yapılan telefon dinlemelerine takılan ve örgüt lideri olmakla suçlanan avukat N.O.'ya yüklü miktarda banka havaleleri yapıldığı saptandı. Emniyet sorgusunda, takip ettikleri temyiz dosyalarını 'Hukukî danışmanlık yapıp ücret aldık.' diyerek savunan avukat N.O. ile Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı M.O.'nun aldıkları paraları Gelir Vergisi'nde göstermedikleri ve fatura kesmedikleri iddia edildi. N.O. ile M.O.'ya iki yıl içinde hesaplarına yatırılan paraların kaynağı soruldu. Her iki şüphelinin danışmanlık ücreti diye açıkladıkları paraları Maliye'ye bildirmediği iddialar arasında. Rüşvet soruşturmasında polisin teknik takibine takılan Yargıtay'da temyiz aşamasında olan 28 dosyanın akıbeti de inceleniyor. Yargıtay Başkanlığı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, teknik takibe takılan 28 dosyayla ilgili hukuk dairelerinde hangi kararların verildiğini mercek altına aldı. İncelemede, çeteyle irtibatı belirlenen Yargıtay üyeleri ile tetkik hakimlerinin dosyalara ilişkin mütalaalarına da bakılıyor. Soruşturmada bazı şüphelilerin ceza dairelerinde görülen ya da görülecek dosyalar hakkında da girişimde bulunduğu belirlendi. Soruşturmanın ikinci ayağının ceza dairelerindeki şüpheli dosyalar üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

MEMURLARA rüşvet: TERMAL OTELDE TATİL

Gözaltına alınan Yargıtay'ın 6. ve 12. Hukuk Dairesi'nde görevli 4 memurun ise avukat N.O. ile telefon görüşmeleri de dosyaya girdi. Memurların Yargıtay'da temyizi devam eden davalarla ilgili N.O.'ya bilgi sızdırdığı öne sürüldü. Avukat N.O.'nun Yargıtay'da görevli memurların hesaplarına değişik miktarlarda para havale ettiği ileri sürülüyor. Yargıtay'da görevli memurlar H.N. ile İ.T.'nin verdikleri bilgiler karşılığında bir haftalığına termal tatile gönderildiği de soruşturma dosyasında. Tatil masraflarının dosya sahibi işadamınca karşılandığı anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber