Öğretmene küpe sürgünü!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Ekim 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevreye karşı duyarlılığı artırmak için Manisa'dan Hakkari'ye yürüyüş yapmasıyla adını duyurmuştu...

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

Cuma Toygar, 10 yıldır görev yaptığı okulundan bir köy ilkokuluna sürgün edildi. Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili, ?Küpe taktığını tespit ettik. Bu nedenle başka okulda görevlendirdik? dedi.

Manisa'da çevre gönüllüsü olarak bilinen Necatibey İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Cuma Toygar, derslere küpeli girerek kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 10 yıldır görev yaptığı okuldan bir köy okuluna atandı. Temmuz ayında çevreye karşı duyarlılığı artırmak için Manisa'dan Hakkari'ye yürüyüş yapmasıyla adını duyuran öğretmen Cuma Toygar, Maldan Köyü'ndeki ilköğretim okulunda görevlendirildi. Henüz yazılı olarak öğretmenin eline ulaşmayan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı tarafından tebliğ edilen görevlendirme şaşkına çevirdi. Bu görevlendirmeyi sürgün olarak değerlendiren Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, ?Bu bir mahalle baskısıdır. Toygar'a takiyye yapıyorlar. Hem bu ülkede özgürlükleri savunuyoruz, demokrasiyi uyguluyoruz diyeceksiniz, hem de bir öğretmeni küpe taktı gerekçesi ile süreceksiniz. Öğretmenimizin hakkını arayacağız. Bu bir mahalle baskısıdır? dedi. Maldan Köyü'nde görevlendirilen Cuma Toygar ise ?İki aydır küpe takıyorum ve takmayı seviyorum? demekle yetindi.

?Öğrenciler için uygun değil'

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abalı ise Toygar'ın kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı için Maldan Köyü İlköğretim Okulu'na görevlendirildiğini belirterek, ?Derslerde küpe taktığını tespit ettik. Bu kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı. Bu nedenle kendisini başka bir okula görevlendirdik. Tebliğ ise en kısa zamanda kendisine yapılacak. Okul dışında küpe takmasına bir şey diyemeyiz, fakat okul içinde böyle bir davranış öğrencilerimiz için uygun değildir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber