Bakandan ABD'ye, aile boyu tanıtım turu

Haber Giriş : 16 Mart 2005 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki özelleştirme çalışmalarını tanıtmak üzere ABD'ye giden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eşi Ahsen, kızı Zeynep, gelini, damadı ile, torunları Hilal ve Muhammet Taha'yı da New York'a götürdü.

Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Unakıtan, Anayasa Mahkemesi'nin yabancılara mülk satışına olanak sağlayan yasayı iptal edişinin, yabancı yatırımları olumsuz etkilememesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. THY'ye ait uçakla dün New York'a giden Unakıtan, ziyareti sırasında yabancı yatırımcılar ve borsa temsilcileriyle biraraya geleceğini ifade ederek, gündeminde IMF ile bir görüşme olmadığını belirtti.

Yeni teşvik yasası yok

Bakan Unakıtan, 'yeni bir teşvik yasa tasarısı hazırlanıyor mu?' şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Yeni tasarı hazırlanmıyor. Teşvik yasası, Maliye Bakanlığı tarafından gönderilmiş bir yasadır."Unakıtan, "Hemen hemen büyük bütün şirketleri tanıtmak istiyorum" dedi.

New York Borsası gongu

ABD ziyareti sırasında, Morgan Stanley tarafından düzenlenen Road Show'a katılacak olan Bakan Unakıtan, New York Borsası açılış gongunun çalınması nedeniyle onuruna düzenlenen programa da katılarak, Borsa Başkanı Robert Britz ile saat 09.30'da açılış gongunu çalacak. Açılış, CNBC TV' de canlı olarak yayınlanacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber