Ataması yapılmayan öğretmenlerden KPSS protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, KPSS'yi ve haklarında açılan davaları protesto etti.

Platform üyeleri, sloganlar atarak ellerindeki pankartlarla Sakarya Meydanı'nda toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Hasan Basri Ekici, yıllarca binbir emekle eğitim fakültelerinden mezun olan yüzbinlerce öğretmenin, yarın tekrar kaderlerini KPSS'ye bağlayacağını söyledi.

Adaletsiz atama politikaları yürütüldüğünü, kopyacılara göz yumulduğunu iddia eden Ekici, ''Öğretmen adını kirleten kopyacılar, yarın tekrar sınava alınıyorlar, çocuklarımıza haksızlığı, hırsızlığı öğretsinler diye. Yüzbinlerce insanın hakkını yemiş oldukları yetmiyormuş gibi, mensubu oldukları cemaatçilerle korunuyorlar üstelik. Bu haksızlığa başından beri 'dur' demek için haykıran AYÖP üyeleri ise 3 yıl hapis ve memuriyetten men istemiyle yargılanıyor'' dedi.

Yarın girilecek sınavda kopya çekilmeyeceğinin hiçbir garantisinin bulunmadığını ileri süren Ekici, ''Yarın kopya çekmek gibi ahlaksızlığı gerçekleştiren insanların tekrar sınava alınacak olmaları, bu konuda gereken özenin gösterilmediğinin en önemli kanıtıdır. Sınavın sonrasında gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel kopya skandallarının açığa çıkması için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Ekici, 400 bin öğretmen ihtiyacı bulunan Türkiye'de KPSS gibi bir sınava gerek olmadığını savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''İstersek yarından tezi yok IMF'ye borcumuzu öderiz'' dediğini, ancak öğretmen atamaları için gerekli kaynağın ayrılmadığını söyledi.

Engellemelere rağmen mesleklerine sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getiren Ekici, ''Hakim karşısına çıkarılacağımız 16 Şubat 2011 günü tüm ataması yapılmayan öğretmenler ve aileleriyle birlikte mahkeme salonunun önünde olacağız. Madem ki hukukun da kabul etmiş olduğu bir haksızlık söz konusu, o halde bizim bu durum karşısında hak aramamızın neresi suç? Platform olarak tüm halkı bize destek olmaya çağırıyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber