Memur atamaları neden Şubat ayına sarkıtıldı?

Ertelenen Önlisans/Ortaöğretim sınavından dolayı, yeni bir KPSS yerleştirme takvim beklenmesini tüm adaylar normal karşılıyordu. Ancak, yerleştirme takviminin Şubat ayına sarkıtılması, kopya skandalı ile zaten sinirleri yıpranan adayları bir kez daha endişelendirmiştir. Öncelikle bu kadar büyük gecikmenin nedeninin ne olduğu konusunda kimse açıklama yapmamaktadır. Yapılan açıklama bile gizli kapaklı bir şekilde, ÖSYM'nin alt sayfalarından duyurulmuştur. Bu tür bir tarz, ancak açıklama yapamayacak veya yaptığı işe güvenemeyecek bürokrat tarzıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2010 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok sayıda memur adayı, memurlar.net forumlarında, yerleştirmeye olan tepkisini dile getirmekte ve bu tepkilerin Bakan Yazıcı'ya ulaştırılması amacıyla kampanyalar düzenlemektedir. Tepkiler genel olarak 3 noktada toplanmakta olup, oluşan sorulara cevaplar istenmektedir. Memurlar.net olarak, adayların tepkilerini, aşağıda 4 başlıkta kategorize ediyoruz. Vatandaş odaklı bir kamu yönetimini düşünen Sayın Bakanın duyarsız olmamasını ümit ediyoruz:

Soru 1: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Lisans kadrolarına yapılacak yerleştirmeyi, Önlisans/Ortaöğretim yerleştirmesinden ayıracak bir donanıma sahip değil midir? Bu talep, yerine getirilemeyecek bir talep midir? Devlet, bu kadar mı acizdir?

Soru 2: Kopya skandalı nedeniyle yıpranan memur adaylarının psikolojik durumları düşünülmüş müdür? Eğer düşünülmüş ise, birleştirme yapılsa dahi en geç Aralık ayı sonuna doğru yapılması muhtemel bir yerleştirme neden Şubat ayına sarkıtılmıştır?

Soru 3: Şubat ayına sarkma nedeniyle, 2011 yılı mayıs ayında, yerleştirme yapılmayacak mıdır?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber