Devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2010 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 25/11/2010 tarih ve 18154 sayılı ?İlköğretime Erişim ve Devamın İzlenmesi? konulu yazıları ile özürsüz devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 25/11/2010 tarih ve 18154 sayılı ?İlköğretime Erişim ve Devamın İzlenmesi? konulu yazılarında; ?Bakanlığımızca zorunlu eğitim çağında olup okula kayıtsız çocukların okula kazandırılması ve okula kayıtlı olduğu halde özürsüz devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu kapsamda devamın izlenmesine yönelik e-Okulda kullanılan ekranlar güncellemiştir. Devamsızlık nedenleri ayrılma nedenlerini birbirinden ayrılmış ve iki ayrı ekran oluşturulmuştur. Söz konusu ekranların kullanımı aşağıdaki gibidir:

1.Ayrılma nedenleri içinde zorunlu eğitim çağında olup herhangi bir nedenle ilköğretimden ayrılmak zorunda kalmış ve ilköğretime tekrar dönemeyecek çocukların ilköğretimden ayrılmasına ilişkin nedenler mevcuttur. Bunlar "vefat etmiş çocuklar, vatandaşlıktan çıkan çocuklar, öğrenim çağı dışına çıkan çocuklar, yurt dışına taşınma/ yaşama, sağlık raporuyla ilköğretime devam edemeyeceği belgelenen çocuklar, eğitim öğretim dönemi içinde açık ilköğretime kaydını yaptıran çocuklar" dır. Bu ekran içinde yapılan işaretlemeler belgelendirilerek dosyalanacaktır.

2.Devamsızlık nedenleri modülü içinde ise okula kayıtlı olduğu halde özürsüz devamsız çocukları devamsızlığa iten nedenler sıralanmıştır. Öğrenci 20 gün ve üstü devamsızlık yaptığında devamsızlığının nedeni girilecektir. Öğrencinin tekrar devamı sağlandığında aynı modül içinde yer alan "okula devamı sağlandı" ifadesi işaretlenecektir.

3.Öğrenci mevsimlik gezici geçici tarım işçiliği nedeniyle devamsızlık yapıyorsa, ilgili ifade tıklandığında il, ilçe bilgisi ekrana gelecek ve çocuğun mevsimlik tarım işçiliği için gittiği/gideceği il ve ilçe işaretlenecektir. Çocuğun göçle gittiği il/ilçe ise, e-okul ekranına gelen öğrenci ve aile bilgilerini kullanarak çocuğun eğitim hakkından yararlanması için gerekli işlemleri milli eğitim müdürlüklerince yürütecektir. İlgili rapor Bakanlık/MEM işlemleri ekranında görülebilecektir.

4.Öğrencilerin devamsızlık hareketlerini izlemek için oluşturulan "devamın izlenmesi ekranı" sayesinde öğrencinizin hareketlerini izlemeniz ve öğrencinin devamını sağlamak için strateji geliştirmeniz mümkün olacaktır.

5.Devamsızlık nedenleri girilen öğrencinin günlük devamsızlık girişi girilmeye devam edilecektir.

İlköğretime kayıtlı olup devamsız öğrencilerin devamlarının sağlanması için 20 gün ve üstü özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerin devamsızlık nedenlerinin 1 Ocak 2011 tarihine kadar belirlenerek e-okul veri tabanının ilgili ekranına girilmesi, aileleri ve çocukları ikna çalışmalarının başlaması ve yaşanan sıkıntılarda Bakanlığımız (0 312 413 15 94, 413 15 89/ [email protected] ) ile iletişime geçilmesi hususunda gereğini rica ederim.? açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber