MEB'den yeni öğretmenlere tavsiyeler

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 12:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki hafta göreve başlayacak 30 bin öğretmene mektup göndererek ilginç tavsiyelerde bulundu. ?Üniversiteyi bitirdin. Öğretmen oldun. Annen ve baban çok gururlu, biraz da hüzünlü. Bu yolculuk belki bir şehre, belki bilmediğin uzaktaki bir köye...? diye duygusal cümlelerle başlayan Genel Müdür İbrahim Er imzalı mektup, ilginç tavsiyeleriyle dikkat çekti:

Muhtarla iyi geçinmen yararına. Bunları söylerken ?Herkese şirin görünüp kim ne derse kabul et? demiyorum, asla! Elbette ki bir duruşun olsun, örneğin köyde yerel ve genel seçimlerde kesinlikle bir tarafı tutup diğer tarafı karşına almamalısın.

Bir başka konu; köyde kan davası, aile anlaşmazlığı, etnik grup çatışması ya da inanca dayalı gruplaşmalar varsa yapacağın tek şey, onlara da eşit mesafede durmaktır.

Ayrıca bazı köylerde var olan ağalık, seyitlik, dedelik gibi oluşumları benimsemesen bile anlamaya çalışmalı, yöre gerçeği olduğunu kabul etmeli, onları karşına almak yerine eğitime faydalı olmalarının yollarını aramalısın.

Düğünleri sevmiyor, kalkıp oynamaktan hiç hoşlanmıyor olabilirsin ya da hayatında hiç cenazeye katılmamış olabilirsin. Ama hayat zaten her gün bize yeni bir şey öğretmiyor mu zaten! Farz et ki bugün de bunları öğrenmenin zamanı geldi. Onların düğününe, cenazesine katılman, sevinç ve acılarını paylaşman bir fırsattır. Bu sayede çevreyle iletişimin gelişebilir ve insanların ilgisini okula çekebilirsin.

Zaman zaman köy kahvesine gidip gençlerin oyunlarını izle, onlarla iyi geçin ama zsık sık gençleri kabul ederek lojmanı kahveye çevirme.

Köylüler üzerinde etkisi çok olan imamla iyi geçin. Bütün bunları yaparken de kendi çıkarlarını ön planda tutarak bencillik yapma. Samimi ol. Bir tane bile deniz yıldızı kurtarmak ömre bedeldir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber