Din-Bir-Sen: Bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2010 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Diyanet Vakfı Kadın Çalışmaları Merkezi Müdürü Ayşe Sucu'nun görevden alınmasının bir takım çevreler tarafından abartıldığını belirterek, "Bildik medya bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyor" dedi.

Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet Vakfı Kadın Çalışmaları Merkezi Müdürü Ayşe Sucu'nun görevden alınmasını ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Şenocak, Sucu'nun görevden alınmasının bir takım çevreler tarafından abartıldığını belirterek, "Bildik medya bir bardak suda fırtınalar koparmak istiyor" dedi.

"Medyada asılsız bilgilerle abartılan Ayşe Sucu'yu, yaklaşık 12 bin kadın çalışanı olan Diyanet teşkilatında acaba kaç kişi tanıyor?" diye soran Şenocak, şunları kaydetti:

"Ayşe Sucu, çalışanların hangisine hizmet etmiştir? Teşkilatımızın bayan görevlilerinden kimler bu merkezi bilmektedir? Ayşe Sucu bayan görevlilerimizin hangisine şefkatle davranmış ve hangi etkinliğe davet etmiştir? Yanındaki yönetimde kaç tane bayan din görevlisi vardır? Yaptığı açıklamalar ve takındığı tutumlarla her zaman dinimizin söylediklerine ve teşkilatımızın yapısına aykırı bir duruş sergilemiştir."

Diyanet Vakfı'nın bu noktada verdiği kararın oldukça isabetli olduğunu savunan Şenocak, kurumlardaki yöneticilerin değiştirilemez olmadığını belirterek, "Her fırsatta demokrasiyi kendilerine bir araç olarak gören çevreler Sucu'nun 14 yıldır görev yapmasına ise hiç değinmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

Şenocak, üye sayısının iddia edildiği gibi 12 bin olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu sayı ancak bin 200'ü bulur. 14 yılda 12 bin kadın çalışanı olan bir teşkilatta ve nüfusunun yarıdan fazlasının kadın olduğu ülkemizde bin 200 sayısının ne kadar başarından uzak olduğunu göstermesi açısından yeterlidir. Bir takım çevreler, İslam'ı kendi istedikleri gibi yorumlamalarından dolayı Ayşe Sucu'ya sahip çıkıyor. İslam hiç kimseye göre değişmez. Hiç kimse haddini aşarak İslam'ı kendine göre yorumlamasın."

Şenocak, yeni yapılanma döneminde gerçekleşen bu değişiklikleri çok olumlu bulduklarını, sendika olarak yapılan bu olumlu değişikliklerin sonuna kadar destekçisi olacakları kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber