Bursa İş Kur Müdürü, eski hükümlülerin sabıkasızlardan daha kolay iş bulduğunu ve işe girmek isteyen sabıkalı aradıklarını söyledi.

Haber Giriş : 30 Temmuz 2003 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa İş Kur Müdürü, eski hükümlülerin sabıkasızlardan daha kolay iş bulduğunu ve işe girmek isteyen sabıkalı aradıklarını söyledi.

Bursa'da, İş Kanunu'nun iyi uygulanması ve Dünya Bankası finansmanıyla düzenlenen istihdam garantili kurslar sayesinde işsizliğin azaldığı belirtildi. İş Kur Bursa İl Müdürü Kazım Yiğit, eski hükümlülerin sabıkasızlardan daha kolay iş bulduğuna dikkat çekerek, "İşe yerleştirmek için eski hükümlü arıyoruz" dedi.

İş Kur Bursa İl Müdürü Kazım Yiğit, İş Güvencesi Yasası'nın getirdiği tedirginlikten dolayı nisan ve mayıs aylarında yaşanan yoğun işten çıkarmaların artık yapılmadığını söyledi. Ekonomideki canlanma ile işyerlerinden yoğun işçi talebi olduğunu artık işçiye iş beğendiremez duruma geldiklerini belirten Yiğit, "İş Kanunu'na göre çalıştırdığı personel sayısına orantılı olarak eski hükümlü ve özürlü çalıştırma mecburiyetinde olan şirketlere yerleştirilenlerle bu vasıfta işsiz yok denecek kadar azaldı. Bir yılda 4 bin 165 özürlü ile bin 372 hükümlüyü işe yerleştirdik. Bursa, eski hükümlü ve özürlülere iş istihdamında İstanbul'dan sonra Türkiye ikincisi. Ayrıca Dünya Bankası ile IMF'in ekonomik kriz sonrasında yaşanan işsizliğe çözüm bulmak amacıyla finansmanını hibe olarak sağladığı Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında 1.3 trilyon lira harcayarak 847 işsize istihdam garantili kurs verildi. Bu kurslarla da işsiz sayısı büyük ölçüde azaldı" diye konuştu.

Meslek okulu mezunu işçi bulamadıklarından yakınan Yiğit, iş için bekleyen 22 bin 590 işsizin bir çoğunun çalıştığı halde daha büyük ve güvenceli şirketlere girmek için iş başvurusunda bulunduğunu ifade ederek, "Gizli işsizlik olarak belirtilen bu durumda olan 5-6 bin kişi var. İş beğenmeyenler yüzünden işsiz sayısı yüksek görünüyor" dedi.

Bursa'da iş bulmalarından dolayı işsizlik ödeneğinden yaralananların sayısında düşüş olduğunu dile getiren Yiğit, işsizlik sigortası kapsamında 1.5 yıl içinde 10 bin 244 kişiye maaş verildiğini sözlerine ekledi.
internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber