Sağlıkta yolsuzluk iddiasına 5 tutuklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 13:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Iğdır Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğünde 2009-2010 yıllarında suç işlemek amacıyla örgüt kurarak kamuyu 250 bin TL zarara uğrattıkları iddia edilen ve aralarında halen İstanbul'da görev yapan 2 doktorun da bulunduğu 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Polis sorgusunun ardından, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, haksız kazanç elde etmek" iddiasıyla Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alınan 3 kişi serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye çıkarılan 8 zanlıdan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlılar S.D., R.N., A.D., F.K. ve G.Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde polisin düzenlediği operasyonda, İl Sağlık Müdürlüğü ve Iğdır Devlet Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, geçmişe yönelik olarak "satın almalarda ve ihalelerde yolsuzluk yapıldığı, haksız kazanç elde edildiği" gerekçesiyle aralarında başhekim yardımcısı ve doktorların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Iğdır'da 2009 yılında görev yapan 2 doktor, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra dün Iğdır'a

getirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber