Ankara'da 'Torba Tasarı'yı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Türk-İş ve KESK üyesi bir grup, ''Torba Tasarı''yı protesto etti.

Türk-İş ve KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplandı. ''Torba Yasa geri çekilsin'' yazılı pankart açan protestocular, sloganlar attı.

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiğini ve gelecek günlerde Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.

Özgen, tasarıyla işverenlerin devlete olan borçlarının affedileceğini, emekçilerin ise iş güvencesinin tamamen ortadan kalkacağını öne sürdü.

Tasarı ile İş Kanunu'nun 14. maddesinin değiştirileceğini ifade eden Mustafa Özgen, ''Böylece, çağrı üzerine çalışma, evden çalışma ve uzaktan çalışma yasa metni haline gelecek. Bu durum esnek çalışma modelinin çalışma hayatına tamamen yerleşmesine, çalışma yaşamının kuralsız ve örgütsüz bir hale gelmesine ve ucuz işçiliğe neden olacak'' dedi.

Özgen, şöyle konuştu:

''Asgari ücret 16 yaşından büyükler ve küçükler için değil, 18 yaşından büyük ve küçükler için olarak değiştirilecek. Böylece 16-18 yaş arasındaki 250 bin genç işçi 80 lira daha az ücret alacak. 16-18 yaş arasındaki genç işçiler eskisine göre daha çok SGK primi ödeyecek.

Tasarıda İl Özel İdare ve belediye işçilerinin ihtiyaç fazlası sayılarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına dağıtılması öngörülüyor.

Tasarıyla özelleştirmeye karşı açılan yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının alındığı davalar ortadan kaldırılacak. Yasa dışı yapılan özelleştirmeler de bundan böyle yasal hale getirilecek.''

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber