İkisi emniyet amiri biri komiser 27 kişi uyuşturucudan mahkemeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul, Antalya ve Diyarbakır'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 34 kişiden 27'si, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi. İki emniyet amiri ve bir komiserin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 34 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen ve diğer savcılarca sorgulandı.

Savcılık sorguları tamamlanan 34 kişiden, şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Mahmut Ç, şebekenin kuryeliğini yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu Dianamrs N. ve avukat İlker D'nin de aralarında olduğu 27'si, tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

İki emniyet amiri ve bir komiserin de aralarında yer aldığı 5 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Öte yandan aynı operasyon kapsamında gözaltına alınarak daha önce adliyeye sevk edilen 6 kişiden 4'ü tutuklanmış, 2 kişi ise serbest bırakılmıştı.

-ESKİ GS'Lİ FUTBOLCU EŞİNİN KULLANILMASI-

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 6 ay süren projeli çalışmanın ardından 17 Ocakta İstanbul, Antalya ve Diyarbakır'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 20 kilogram eroin, 1 kilogram kokain ve 5 tabanca ele geçirilirken, iki emniyet amiri, bir komiser ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Narkotik polisinin, daha önce aynı suçtan yakalanan ve rahatsızlanan Halit S'nin tekrar rahatsızlanması ihtimali üzerine operasyon sırasında ambulans götürdüğü ve operasyon esnasında bunalıma girerek rahatsızlık belirtileri gösteren Halit S'nin ambulansta tedavi edildiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan ve şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Mahmut Ç'nin, yakalanmamak için işleri Galatasaray'ın eski futbolcularından Losif Rotariu'nun eski eşi Dianamrs N'ye yaptırdığı, Dianamrs N'nin, Mahmut Ç'nin bildirdiği yapılması gerekenleri, ''Ağabeyinizin mesajı var'' diyerek adamlarına ilettiği ifade edildi.

Elebaşı Mahmut Ç'nin kazandığı parayla Bahçelievler'de bir kuyumcu dükkanı açtığı ve Dianamrs N'nin de parayı ülkesine gönderdiği iddia edildi.

Zanlılardan emniyet amirleri H.B ile N.Y'nin çete üyeleriyle görüştükleri, avukat İbrahim D'nin ise zanlıların serbest kalması için kamu görevlilerine rüşvet verdiği iddiasıyla gözaltına alındığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber