Kadın avukata hakime hakaretten ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2011 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ESKİŞEHİR Barosu avukatlarından Füsun Tunçok, 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hakkı Aydoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı ağır ceza mahkemesinde 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.

İddialara göre avukat Füsun Tunçok, geçen yıl Nisan ayında 1'inci Asliye Caza Mahkemesi'ndeki bir duruşmada mahkeme hakimi Hakkı Aydoğan ile tartıştı. Giydiği avukatlık cübbesini çıkartıp masanın üzerine atan Tunçok'un daha sonra mahkeme yazı işlerinde karşılaştığı hakim Aydoğan ile yeniden tartıştığı öne sürüldü. Avukat Tunçok'un hakime "Eskişehir mahkemelerinin bir kısım hakimlerinin zaten bana yönelik belirli tavırları var. Bunlar içinde siz de varsınız. Boksör Mehmet'e üç kuruş para cezası verdiniz, bu şahıs da sizin gibi Konyalı'ydı" dediği iddia edildi.

Hakim Hakkı Aydoğan'ın şikayeti üzerine Füsun Tunçok hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan dava açıldı. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Tunçok, sözlerinin cımbızlanarak alınıp ayrı cümleler oluşturulduğunu öne sürdü.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti avukat Füsun Tunçok'u 10 ay hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Tunçok'un 5 yıl içerisinde suç işlemesi halinde cezasının uygulanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber