Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2011 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Rize, Artvin, Hopa ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Trakya ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, batı kesimlerde arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Rize ve Hopa çevrelerinde yağmur, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde görülecek yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, heyelan,ulaşımda aksama vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Trakya ile iç ve doğu bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte lokal olarak sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksama vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Ardahan çevresinde kuvvetli olmak üzere Erzurum ve Kars çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber