Sendika şube başkanına, genel merkezden 'izinsiz eylem yapma' uyarısı/ Vìdeo

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2011 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yaptığı medyatik eylemlerle PTT çalışanlarının sorunlarını kamuoyu gündemine taşıyan ve Türk Haber- Sen Genel Başkanlığı'na aday olan Türk Haber- Sen PTT Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı'ya sendikanın genel merkezinden, 'Genel merkezimizin görüş ve onayı alınmadan Türk Haber-Sen adı altından yapılacak eylem ve etkinliklerin tekrar etmesi durumunda şube yönetim kurulunuz görevden alınacak' uyarısı geldi.2008'de yaptığı 'Tuvalet yok pet şişe var' eylemi ile gündeme gelen ve ardından Uşak'ın Sivaslı İlçesi'ne tayin edilen Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, açtığı davayı kazanarak tekrar görev yerine döndü. PTT'de yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı eylemlerle sık sık basında yer alan Avcı, 8-9 Ocak'ta yapılan genel kurulda Türk Haber- Sen Genel Başkanlığı'na aday oldu.

Başkanlık yarışını kazanamayan Orhan Avcı, geçen ay Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde yaşanan PTT soygununu protesto ederek, çalışanların can güvenliğinin olmadığını söyledi. Bu eylemin ardından, seçimlerde koltuğunu koruyan Genel Başkan İsmail Karadavut, 1 Şubat'ta, PTT Bursa Şubesi'ne uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, "Bursa şubenizce 25 Ocak'ta yapılan basın açıklamasını internet aracılığı ile kamuoyu bilgisine sunduğunuz, genel merkezimiz tarafından üçüncü şahıslar ve internet aracılığı ile tespit edildi. Sendikamız acısından telafisi mümkün olamayacak eylem ve etkinliklerin de olabileceği düşüncesiyle bugüne kadar yapılan eylemlere ilave olarak bu disiplinsiz ve sorumsuz davranışınız sonucu yönetim kurulunuzu son kez ikaz ediyor. Bundan sonra her ne ad altında olursa olsun, genel merkezimizin görüş ve onayı alınmadan Türk Haber-Sen adı altından yapılacak eylem ve etkinliklerin tekrar etmesi durumunda şube yönetim kurulunuz görevden alınacakö uyarısı yapıldı.

'HAKKIMI MAHKEMEDE ARARIM'

Genel Başkan Karadavut'un sözlerinin kuru tehdit olduğunu söyleyen Orhan Avcı, seçimle göreve geldiklerini ve genel başkan ve yönetim kurulunun kendilerini görevden alma yetkisinin bulunmadığını belirtti. Son 6 aydır genel merkez tarafından düzenlenen toplantılara çağırılmadığını ve kendisine söz hakkı vermediğini ileri süren Avcı, "Bunların hiçbirisi beni üzmüyor. Ben sendikacılık görevimi yerine getiriyorum. PTT çalışanlarının haklarını aramak ve hukuksuzluğa karşı mücadele ediyorum. Bizim sesimiz olması gereken genel başkanımız ise PTT Genel Müdürü ve AK Parti'nin avukatlığını yapıyor. Ben potansiyel tehlikeyim, buna bir kılıf uyduruyorlar. Eğer beni ve şube yönetimini görevden alırlar ve hukuksuzluk yaparlarsa adalet yoluyla hakkımı arayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber