Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, "Üniversitelerin ve YÖK'ün reforma gereksinimi vardır"

Haber Giriş : 01 Ağustos 2003 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin, "Üniversitelerin ve YÖK'ün reforma gereksinimi vardır"

Prof. Dr. Erdin, yaptığı açıklamada, son günlerde YÖK Yasa Tasarısı Taslağı üzerinde yapılan tartışmaların sağlıksız bir rotaya oturduğunu savundu.

"Üniversitelerin ve YÖK'ün reforma gereksinimi vardır" diyen Prof. Dr. Erdin, şunları kaydetti:

"Biz Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği olarak, YÖK ve üniversitelerin egemen güçlerinin, hükümetin tutumundaki bazı yanlış tutum ve soru işaretlerini, YÖK'ü bu haliyle korumalarına bahane olarak kullanmalarına karşıyız.

Ülkenin gereksinimi olan üniversite reformunun gerçekleştirilebilmesi için dernek olarak, yanlış kamplaşmayla mücadele edilmesi görüşündeyiz. Bu kamplaşmanın taraflarını, bu yanlış tutumdan derhal vazgeçmeye, öğretim üyelerini, kamuoyunu, bu zararlı kamplaşmada taraf olmamaya, gerçekten bilimsel, demokratik, özerk, laik ve üretken üniversite için özgün üçüncü bir güç, platform oluşturmaya çağırıyoruz."
digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber