TCK'nın yürürlük tarihi 1 Haziran'a erteleniyor

Haber Giriş : 31 Mart 2005 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, kamuoyunda tartışılan yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) ile birlikte Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK), Ceza İnfaz Kanunu, Kabahatlar Kanunu ile TCK ve CMK'nın uygulama yasalarının yürürlük tarihlerini 1 Haziran 2005'e erteleme kararı aldı. Cumhurbaşkanı ile de temas kurularak, yasanın geceyarısına kadar Meclis'ten çıkması ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanmasına çalışılacak.

Sözkonusu yasaların çıkması halinde, Kaçakçılıkla Mücadele Yasası'nda büyük bir boşluk doğacağı bildirildi. Gümrük Müsteşarlığı dün toplam 10 değişiklik önergesi gönderdiği, Türk Parasını Koruma Kanunu'nda büyük boşluk doğacağı bu çerçevede de 3 değişiklik önergesi geldiği öğrenilirken, doğabilecek başka sakıncalar da dikkate alınarak TCK, CMK, CİK, Kabahatlar kanunu ve bunların uygulamalarına ilişkin yasaların yürürlük tarihinin 1 Haziran'a ertelenmesi görüşü ağırlık kazandı. Alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu'ndaki TCK'da değişiklik öngören yasa teklifine önerge ile bir madde eklenecek.

Cumhurbaşkanı ile de temas kurularak, yasanın geceyarısına kadar Meclis'ten çıkması ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanmasına çalışılacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber