Bakan Çubukçu, öğrencilere pasta yedirdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 16:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Büyükçekmece'de bir hayırsever tarafından inşa ettirilen okulun açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, tören sonrasında getirilen pastayı keserek, öğrencilere kendi elleriyle yedirdi.

Mimarsinan Mahallesi'nde iş adamı Doç. Dr. Burhan Bahriyeli tarafından yaptırılan Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışını Bakan Nimet Çubukçu yaptı. Ağırlıklı olarak tekstil üzerine eğitim verecek olan okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasında olmayı hedeflerini belirterek, ?Bu okuldan yetişecek olan öğrenciler ile bu hedefi yakalamada etkin rol oynayacaktır. Tekstil alanında daha ilerici ve daha profesyonel eleman yetiştirecek olması bu açıdan bir kazanımdır. ? dedi

Törende söz alan iş adamı Bahriyeli de, dünyada tekstil sektörünün 7 trilyon doları bulduğunu ve Türkiye'nin ise pazardan sadece yüzde 1 pay aldığını vurgulayarak ? Bizim amacımız bu sektörde kalifiye eleman yetiştirerek, bu payı yüzde 2 veya 3 düzeyine çıkarmaktır. ? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Bahriyeli, Bakan Çubukçu'ya plaket verdi. Daha sonra getirilen pastayı Bakan Nimet Çubukçu, dilimlere ayırdı. Daha sonra öğrencileri soran Çubukçu, yanına gelen öğrencilere kendi elleriyle pasta yedirdi. Renkli görüntülere sahne olan pasta ikramında Bakan Nimet Çubukçu, ? Aynı çatalla hepinize yedirdim ama bu seferlik böyle olsun ? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber