Bakanlık, 8 yılda 36 kültür merkezi açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2011 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 2002 yılında 42 kültür merkezi sayısı, geçen yıl sonu itibariyle 78'e yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın özel önem vererek, tüm Anadolu'ya yaymayı planladığı kültür merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığı belirtildi.

Bakanlığın, bu yıl 19 yeni kültür merkezi daha açmayı planladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Halkın kültürel faaliyetlere erişimini sağlayan; gösteri, konser ve sergi salonlarıyla her ilde sanat faaliyetlerine imkan veren kültür merkezleriyle Anadolu'daki her il çeşitli kültür faaliyetleriyle tanışma imkanı buluyor.

Bu amaçla 2003'te Tatvan, 2004'te Konya Mevlana, Niğde, 2005'te Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek, Kayseri, Antalya Abdal Musa, 2006'da Ağrı Doğubayazıt, Burdur Bucak, Erzurum Hınıs, Kırşehir Mucur, Muş, Siirt, 2007'de Bayburt Şair Zihni, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli, Kırklareli, Muş Varto, Osmaniye, 2008'de Adıyaman Kahta, Aksaray, Kırşehir Kaman, Rize, 2009'da Antalya Elmalı Muhammed Hamdi Yazır, Aydın Dr. Hidayet Sayın, Karaman Piri Reis, Osmaniye Düzici, Sakarya Ahmet Faik Abasıyanık, Uşak Eşme, Yozgat Yerköy, 2010'da Ordu, Bitlis Hizan, Bitlis Ahlat Selçuklu, Batman kültür merkezleri hizmete açıldı.

Bu yıl ise Diyarbakır, Mardin Ömerli, Aydın Nazilli, Bartın, Tunceli Ovacık, Malatya Akçadağ, Zonguldak Çaycuma, Adana Yüreğir, Hatay Samandağ, Hakkari Yüksekova, Mersin Silifke Taşucu, Kastamonu Tosya, Tekirdağ Muratlı, Kastamonu Cide, Konya Karapınar, Kilis Dr. Aladdin Yavaşça, Afyonkarahisar, Gümüşhane ve Ödemiş kültür merkezleri hizmete açılacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber