Çubukçu: Öğretmen okullarının kuruluşunun 163. yıl dönümünde konuştu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2011 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim-öğretim ile öğretmenlik alanında da teknoloji ve bilgideki hızlı gelişmelere paralel çok önemli yenilikler yer aldığını vurguladı. Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında yer alması için genç kuşakları yetiştiren öğretmenlerin bilgi çağının gereklerine uygun yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Çubukçu, milletlerin ayakta kalabilmeleri için bilgi üreten ülkeler arasında yer almaları gerektiğini belirtti.

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlediği 'Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. Yıl Dönümü Programı'na Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'deki öğretmen yetiştirme sisteminin temellerinin 16 Mart 1948'de Dar-ül Muallimin adıyla ilk öğretmen okulunun açılmasıyla başladığını belirtti. Her öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarma ve geliştirmenin öğretmenlerin en önemli görevlerinden birisi oluduğuna işaret eden Çubukçu, öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmaların diğer konulara göre daha değer değerli ve öncelikli olduğunu bildirdi. Çubukçu: "Tutarlı ve ciddi eğitim politikaları ve öğretmen yetiştiren okullarla ülkemizde bir eğitim seferberliği başlatıldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında da eğitime yapılan yatırımın sonucunda sanatta, bilimde ve edebiyatta birbirinden değerli insanlar ortaya çıktı.'' diye konuştu.

Yaşanılan çağın bilgi ve teknoloji üretimi ile bunun kullanımında insanlığın zaman ve kavramını zorladığı bir çağ olduğunu belirten Çubukçu şöyle konuştu: ''Bu durumda eğitimde çağı yakalamamız için adımlarımızın temposunu her geçen gün daha da hızlandırmak zorundayız. Çünkü milletlerin ayakta kalabilmeleri ancak kendilerine bilgi üreten ülkeler arasında yer bulmalarıyla mümkündür".

Her alanda olduğu gibi öğretmenlik alanında da teknoloji ve bilgideki hızlı gelişmeyle birlikte önemli yenilikler yaşandığını aktaran Çubukçu, "Çağdaş uygarlığı belirleyen ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz, genç kuşakları yetiştirecek öğretmenlerimizi bilgi çağının gereklerine uygun şekilde yetiştirmemize bağlıdır. Öğretmen yetiştirme politikaları ise insan yetiştirme sisteminin en temel ögesi ve belirleyicisidir. Bu yüzden öğretmenlerin işlev ve sorumlulukları diğer bütün mesleklerin önündedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber