'Doktorum' diyerek öğretmeni 550 bin lira dolandırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da galerici bir genç, kendini doktor olarak tanıttığı sosyal paylaşım sitesinde, tanıştığı 40 yaşındaki bir öğretmeni evlilik vaadiyle 550 bin lira dolandırdı. 7 aylık birlikteliğin ardından dolandırıldığını anlayan öğretmen,şikayetçi olunca, 33 yaşındaki "sahte doktor" Murat Şimşek gözaltına alındı.

İddialara göre, merkez Seyhan ilçesindeki bir okulda öğretmen olan 40 yaşındaki S.D. yaklaşık 7 ay önce bir sosyal paylaşım sitesinde kendini doktor olarak tanıtan Murat Şimşek ile tanıştı. İlk önce internet üzerinden yazışan S.D., daha sonra telefonla görüştüğü ve arkadaş olduğu kişinin bir müddet sonra "Biraz paraya ihtiyacım var" sözleri üzerine elindeki 200 bin lirayı peyderpey verdi. Kendine miras kalan arsayı da 350 bin liraya satıp ilişki kurduğu Murat Şimşek'e veren S.D., 7 ay sonunda ise dolandırıldığını fark etti. Gazipaşa Bulvarı'nda muayenehanesi olduğunu söyleyen arkadaşının yalan söylediğini belirleyen genç kadın, dolandırıldığını anlayınca savcılığa başvurdu.

Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şikayet üzerine 10 gün süren bir takibin ardından evlilik vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen Murat Şimşek'i gözaltına aldı. Bir otogalericide çalışan Şimşek'in aynı suçtan arandığı da ortaya çıktı. Öğretmen S.D.'nin 550 bin lirasını "ortak iş için aldığını" söylediği öğrenilen zanlının Emniyet Müdürlüğü'nden adli mercilere sevki sırasında oldukça rahat olduğu gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber