Öğretim üyesi çete üyesi çıktı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2011 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bir öğretim görevlisi ile eski kadın polis Güniz A'nın da aralarında bulunduğu 28 kişinin, 13 farklı suça karıştıkları iddia edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde ''yağma'', ''yağma amaçlı tehdit'', ''iş yeri kurşunlama'', ''silahla yaralama'' ve ''darp'' eylemleri gerçekleştiren bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Bayrampaşa, Ümraniye, Kadıköy, Küçükçekmece, Esenyurt ve Güngören'de tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen eski kadın polis Güniz A. ile aralarında bir öğretim görevlisinin de olduğu toplum 28 kişi yakalandı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet bilye atar tabanca, 51 adet fişek, 7 adet kurusıkı fişek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet dizüstü bilgisayar ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Suç örgütü üyelerinin, 2009 ile 2011 yılları arasında Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde 4 kişinin silahla yaralanması, 3 kişinin silah zoru ve tehdit ile yağma edilmesi, bir iş yeri sahibinin evinin kundaklanması, 2 iş yerinin sahibi ve çalışanlarının tehdit edilmesi ve kurşunlanması, Beşiktaş-Denizlispor futbol maçında yönetim aleyhtarı taraftarların maddi çıkar karşılığı tehdit edilmesi, cinsel içerikli görüntüler kullanarak yağma amaçlı tehdit edilmesi suçlarına karıştıkları öne sürüldü.

Polisteki işlemleri tamamlanan 28 kişi, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Bu arada, Güniz A'nın oturduğu evinde yapılan arama ve kelepçelenerek emniyet müdürlüğüne götürülmesi polis kameraları tarafından kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber