Şahin: Mali ve sosyal haklarla ilgili yeni bir sisteme geçiyoruz...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Meclis Genel Kurulunda sözlü olarak cevaplanması istenilen soru önergelerini cevapladı.

Bakan Şahin Milletvekili Sayın Sedat Pekel "bazı kamu görevlilerine iyileştirmeler yapıyorsunuz, bu adalete uyar mı?! Herkes için yapsanız daha iyi olmaz mı" şeklindeki sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Tabiî, bu cümlelere katılmamak mümkün değil. Şu anda da, bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları, hamdolsun bitirdik.

Ben, Sayın Başbakanın Bakanlar Kurulu gündemine almasını bekliyorum.. Özellikle malî ve sosyal haklarla ilgili yeni biri sisteme geçiyoruz. Eşit işe eşit ücret politikasını mümkün olduğu kadar yansıtmaya çalışan, şikâyetleri en asgarîye indirmeyi öngören bir çalışma yaptığımız inancındayım. Çok uzun süredir çalışıyorduk.

Bakanlar Kuruluna takdimden sonra, oradan geçip Parlamentoya geldiğinde, tabiî ki, Plan ve Bütçe Komisyonunda daha da mükemmel hale getirilecektir. Türkiye için çok önemli bir yasa olduğunu düşünüyorum, temel yasalarımızdan biridir ve son derece de riski olan bir yasal düzenlemedir. Tabiî, malî yükü de vardır ayrıca bunun; çünkü, dengeleri sağlamaya çalışırken, tabiî ki, Maliyeye yük getirmesi de olağandır; ama, inanıyorum ki, biraz da belki zamana yayarak iyileştirmeleri, bu yasal düzenlemeyi mutlaka gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu da, Sayın Sedat Pekel'in bir sorusu üzerine açıklama ihtiyacını duydum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber