Polisi kamyoncunun vicdanı yaktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 07:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'da, "rüşvetçi polis" operasyonunun arkasında bir kamyon şoförünün "Yıllardır vicdan azabı çekiyorum" diyerek yazdığı ihbar mektubunun olduğu ortaya çıktı

İstanbul'da minibüs ve servis şoförleri ile hafriyat taşıyan kamyon sürücülerini rüşvete bağlayan trafik polislerine yapılan operasyonun arkasında 'Vicdan' mektubu çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 2-4 Aralık 2010 tarihlerinde rüşvet alan trafik polislerine ve rüşvet veren sürücüler ile hafriyat şirketlerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda biri başkomiser, biri komiser, biri de komiser yardımcısı olan 8 polisin de aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ YOLLADI

Diğer yandan rüşvet çarkına büyük darbe indirilmesini sağlayan operasyona, kamyon sürücüsü Yılmaz Ç.'nin trafik polislerine yıllardır rüşvet verdiği için vicdan azabı duyduğunu söyleyerek yaptığı ihbarın neden olduğu ortaya çıktı. Yılmaz Ç.'nin 12 Şubat 2010'da gönderdiği ve yanında trafik polislerinin rüşvet alırken cep telefonuyla kaydedilmiş görüntülerinin de bulunduğu ihbar mektubunda polislerin adlarının ve kimlik bilgilerinin tek tek yazılı olduğu belirtildi. Yıllardır hafriyat şirketlerinde çalıştığını ve artık vicdan azabına dayanamadığı için ihbarda bulunduğunu söyleyen sürücü, mektubunda "Ben hep aynı .......kodlu ekibe para verirdim. Vicdanen rahatsızlık duymaya, daha sonra kâbuslar görmeye başladım" dedi.

'GEL BİZLERE ULAŞ, YOKSA...'

Polislere rüşvet veren hafriyat şirketleri ve okul servis şoförlerinin isimleri ile güzergâhlarını da ayrıntılarıyla açıklayan ihbarcı, asıl rüşvetin Sarıyer minibüsçülerinden alındığını belirtti. Polislerin, özellikle akşamları uygulama başlattığının anlatıldığı mektupta şu ifadelere yer verildi: "Yasak saat uygulaması ve tonaj fazlası kamyonlara göz yumarak yüklü miktarda rüşvet alıyorlardı. Kamyonları durduran polis, sürücülere yanaşıyor ve ardından 'Gel, bizlere ulaş. Yoksa hakkında işlem yaparım' diyerek rüşvet istiyorlardı. Düzenli her hafta özellikle Şişli, Okmeydanı, Levent ve Beşiktaş bölgesinde görev yapan polislere bin 500 ila 2 bin lira arasında para veriliyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber