Liselilerin YGS isyanı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2011 19:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Ankara'da, sosyal paylaşım sitelerinden iletişim kurarak bir araya gelen lise öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığında şifreleme yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak protesto eylemi yaptı.

Sakarya Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik liseli grup, 'Nimet Ç. gitsin, Behzat Ç. gelsin', 'The şifre vizyonda', 'Logaritima mı çalışalım mı Algoritma mı?, 'Sınavı bilen değil Gülen kazanır', 'Emek hırsızı ÖSYM' ve 'Şifresiz hava sahası' pankartları açarak, 'ÖSYM, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Alkış, ıslıklar ve düdük çalarak sloganlar atan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada ÖSYM'nin şifre konusunda yaptığı açıklamaların çelişkili olduğu, kimseyi tatmin etmediğini belirterek, "Bizlere hala tatmin edici bir açıklama yapmayan ÖSYM başkanının gerekeni yapmasını ve istifasını verip içimizi rahatlatmasını istiyoruz. Atatürk'ün, ülkemizi emanet ettiği biz gençleri aptal yerine koymaya çalışanlara, her zaman gereken cevabı vermeye devam edeceğiz. Sınavları şaibeli hale getiren, öğrencilerin emeklerini çalanların bir an önce gitmesini istiyoruz," denildi.

Açıklamanın ardından öğrenciler oturma eylemine geçti. Ancak çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, anonslarla öğrencilerin eylemlerine son vermesini istedi. Polisin uyarıları üzerine öğrenciler oturma eylemine son vererek olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber