Baş ağrısı, boyun kaynaklı bozukluklardan olabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2011 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizli Özel BSK Cerrahi Hastanesi beyin sinir cerrahı Opr. Dr. Yasin Levend Özçelik, baş ağrılarının önemli bir kısmının altında, boyun kaynaklı bozuklukların yattığını söyledi.

Şimdiye kadar baş ağrılı hasta değerlendirilirken kaynak olarak genellikle beyin, sinüzit, migren, yüksek tansiyon, diş ve kulak gibi hastalıkların araştırıldığını ifade eden Özçelik, ?Herhangi bir şey bulunamazsa psikolojik, depresyon denilir geçilirdi ancak bugünlerde ortaya atılan yeni bir kavram, tüm bu bilgileri değiştirdi. ?Kranioservikal sendrom' adıyla literatüre giren kavram, baş ağrılarının önemli bir kısmında boyun kaynaklı bozuklukların tetikleyici olduğunu ortaya koydu.? dedi.

Boyun omurgasında bulunan kemik, kıkırdak gibi yapılardan ve eklemler gibi karmaşık yapılardan kaynaklanan rahatsızlıkların kendini baş ağrısı şeklinde gösterdiğini anlatan Opr. Dr. Özçelik, ?Hastanın hekime başvurusu sırasında, özellikle boyun hastalıkları araştırılmadığı zaman kolaylıkla gözden kaçabilmektedir. Hasta aylarca, yıllarca migren ve depresyon tedavileri görmektedir. Bu tür ağrılar, özellikle sabah yataktan kalktıktan sonra boyunda tutulma şeklinde hafif başlayıp gün içinde gittikçe şiddetlenen ve başın arka kısmı fazla olmak üzere tamamına yayılabilen ağrılardır.? şeklinde konuştu. Özellikle boyun ve enseden başlayıp başa yayılan ağrıları olanların hekime başvurması gerektiğini dile getiren Yasin Levend Özçelik, ?Hastalar, ağrılarıyla ilgili olarak kendiini iyi gözlemlemeli, baş ağrısının boyun hastalıklarından kaynaklanabileceğini unutmayarak araştırılması için doktorunu doğru yönlendirmelidir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber