Sahte MİT görevlisi, operasyon timi kurmaya hazırlanırken yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ve adına sahte kimlik kartı bastıran bir kişi, çeşitli operasyonlar yapmak için tim kurmaya hazırlandığı sırada yakalandı. Zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarı değerlendiren emniyet güçleri, sahte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli kimliği bastıran ve bu kimliğiyle şehirde tim kurmaya hazırlanan Serdar K. isimli şahsı gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunan Arif B., İbrahim Ç., N.S. ve Y.K. isimli şahıslar, Serdar K.'nın kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığını ve bir operasyon için tim kurmak istediğini bildirdi. Arif B., söz konusu şahsın kendisi ile birlikte İbrahim Ç., N.S. ve Y.K.'ya emrine girdikleri takdirde MİT görevlisi yapacağını söylediğini ifade etti. Arif B., teklifi kabul etmeleri durumunda aylık 3 bin lira maaş ve operasyon başına 30-40 bin lira civarında ödeme yapılacağı vaadini aldıklarını da dile getirdi.

Arif B.'nin verdiği bilgiye göre sahte MİT görevlisi Serdar K., kısa süre içerisinde bir tim kuracaklarını, oluşturulan timde herkese görev verileceğini, şahısların çalıştıkları işi ailelerine bile anlatmamalarını söyledi. Aksi takdirde kendilerinin ve ailelerinin öldürüleceği tehdidinde bulunan Serdar K., şahıslara yeni kimlikler çıkarılıp, Ankara'da bir süre eğitim yapacağını ve daha sonra başta Suriye olmak üzere çeşitli operasyonlara katılacaklarını bildirdi.

Konuşmanın ardından Serdar K.'nin yanından ayrılan 4 şahıs, emniyete giderek ihbarda bulundu. Aynı gün içerisinde şüphelinin evine düzenlenen operasyonda Serdar K. gözaltına alındı. Ekipler zanlını üstünde yaptığı aramada, Serdar K. adına düzenlenmiş sahte MİT kimliği ele geçirdi. Serdar K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber