Ulaştırma Bakanından, 'Ankara metrosu' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara metrosunda sona yaklaşıldığını belirterek Çayyolu, Keçiören ve Sincan metrolarına aynı anda başlayacaklarını anlatarak, 44 kilometre metro hattının 3,170 milyon TL'ye yapılacağını söyledi.

Bakan Soluk, Ahlatlıbel'de bulunan Telekom evinde ulaştırma muhabirleri ile bir araya geldi. Bakan Soluk, Ankara metrosunun devri konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bütün hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nda imzalanmasının ardından bakanlık olarak çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Bakan Soluk, Kamu İhale Kurumu'nda yapılacak ihalede bir aksilik olmadığı takdirde 2 yıl içinde 3 metronun tamamlanacağı müjdesini verdi. Soluk, Ankara metrolarını devralmak için usul ve esasların belirlendiğini anlatarak "Sincan - Batıkent, Keçiören Ankara Gar - Tandoğan ve Ümitköy - Kızılay hattının yapılması için çalışmalara başlıyoruz. Ancak DPT, Keçiören - Maltepe'yi önerdi. Bakanlık olarak DPT'ye kanun gereği müracat yaptık. Bakanlar Kurulu'nda önümüzdeki hafta yazının imzalanmasının ardından çalışmalara başlayacağız. 44 kilometre metro hattı 3,170 milyon TL'ye mal olacak'' dedi.

Bakan Soluk, Bursa-Bilecik tren hattının ne zaman açılacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Bursa - Bilecik hattının ihalesi yapıldı. Ancak bunun yapım ihalesi değil yeterlilik ihalesi gerçekleşti. Bununla ilgili olarak Bursa - Bilecik hızlı tren ihalesinin 8 firmaya teklif verilmesi için ihaleye çıkacağız.''

Bakan Soluk, 2011 yılında otoyolların özelleşmesi ile ilgili soruya, bununla ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını ifade etti. Bakan Soluk, Ulaştırma Bakanlığı olarak 2023 yılında yapılması gereken projelerin belirlendiğini ifade ederek 100 proje için 350 milyar TL oranında bir bütçe ayırdıklarını anlattı. Bakan Soluk 2011 yılında 121 kilometre otoyol ihalesi gerçekleştirdiklerini belirterek 3. köprü ile ilgili 23 ağustosta teklifler alacaklarını söyledi. Soluk 3. köprü ihalesi ile ilgili olarak 12 firmanın şartname aldığını anlatarak bu firmalardan 6'sının Türk, 6'sının yabancı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber