Polise yönelik saldırı, mukavemet, darp ve hakaret olaylarında artış yaşanıyor.

Haber Giriş : 06 Ağustos 2003 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polise yönelik saldırı, mukavemet, darp ve hakaret olaylarında artış yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda karakollarda işkence ve suçlulara kötü muamele suçlamalarına maruz kalan polis, Avrupa Birliği uyum yasalarıyla birlikte dayak yiyen safına geçti. Bursa'da son 2 yılda polise yönelik saldırı, mukavemet, darp ve hakaret olaylarında artış yaşandı.

Geçtiğimiz yıllarda karakollarda işkence ve suçlulara kötü muamele suçlamalarına maruz kalan polis, Avrupa Birliği uyum yasalarıyla birlikte dayak yiyen safına geçti. Bursa'da son 2 yılda polise yönelik saldırı, mukavemet, darp ve hakaret olaylarında artış yaşandı. 2001 yılına nazaran yaklaşık 2 kat artışla 2002 yılında 160 saldırı olayı gerçekleşirken, 2003 yılının ilk 6 ayında birisi bıçakla yaralama olmak üzere 78 saldırı ve darp olayı yaşandı.

Avrupa Birliği Uyum Yasaları ile birlikte polisin vatandaşlara yönelik davranışlarındaki yumuşama ve insan haklarına uygun hareket tarzı, suçluların veya durumu şüpheli olan kişilerin polise daha fazla mukavemet göstermesine sebep oldu.

2002 yılında Bursa genelinde 34 olayla Çarşı Polis Merkezi başta olmak üzere Muammer Sencer Polis Merkezi'nde 23, Çekirge Polis Merkezi'nde 11, Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi'nde 8 ve Merinos Polis Merkezi, merkez ilçe ve dış ilçelerle birlikte güvenlik görevlilerine 160 saldırı, mukavemet ve darp olayı meydana geldi.

2003 yılının ilk 6 ayında ise Çarşı Polis Merkezi'nde 18, Ertuğrulgazi'de 10, Muammer Sencer'de 8, Çekirge'de 5 ve diğer karakollarla birlikte toplam 78 olay gerçekleşti. Olayların yoğunluğunda travestiler, tinerciler ve hırsızların polise yönelik saldırıları ilk sıralarda yer aldı.

İzmir ve İstanbul yolunda fuhuş yapmak için müşteri bekleyen travestilerin polislere falçatalı ve taşlı saldırıları, Muradiye'de tinerci gençleri gözaltına almak isteyen polis memuru Ersan Dal'ın bıçakla ağır yaralanması ve evlerinin yıkılmasını önlemek için polise bıçakla direnip saldıran gecekonducular hafızalardan silinmedi.

2002 ve 2003 yılının ilk 6 ayında 2001'e nazaran yüzde 100'e yakın artış olduğu öğrenilirken, güvenlik kuvvetlerine hakaret, mukavemet, darp ve saldırı olayına karışanlar hakkında Türk Ceza Kanunu'na göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis talep ediliyor.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber