Suç örgütlerinde polis realitesi

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Sözcüsü Er, vatandaş ve polisi provokasyana karşı uyardığı konuşmada, polis dergilerinde 'onun bunun şovunun' yapıldığını ve suç örgütlerinde teşkilattan isimler bulunabileceğini söyledi:

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Trabzon'da meydana gelen olaya ilişkin gösterilen aşırı milliyetçi tepkilere karşı polisin ve vatandaşların dikkatli ve soğukkanlı olması gerektiği uyarısında bulundu.

Er, olaya karışan kişilere ilişkin olarak da "Anayasamız kişilere düşüncelerine açıklama ve yayma özgürlüğü tanımaktadır, ancak bu özgürlük hiçbir zaman sorumsuzluk anlamana gelmez." dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Trabzon'da bildiri dağıtan öğrencilere karşı halkın gösterdiği tepkinin abartılı olduğunu belirterek, vatandaşların ve polisin daha dikkatli ve soğukkanlı olması gerektiğini söyledi. Er, genel müdürlüğün Dikmen Binası'nda düzenlediği haftalık basını bilgilendirme toplantısında Trabzon ve ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgil değerlendirmelerde bulundu. Er, Trabzon'da bildiri dağıtan öğrencilere karşı halkın galeyana geldiğini belirterek, "Trabzon polisi bildiri dağıtan öğrencilerin linç edilmesini engelleyerek iyi bir sınav vermiştir. Dirayetli ve soğukkanlı bir örnek göstermiştir." diye konuştu.

Bildiri dağıtan 5 öğrencinin tutuklandığını belirten Er, "Olayın arkasında bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı çerçevesinde Trabzon Emniyeti gereken çalışmayı yürütmektedir." şeklinde konuştu.

Anayasa'nın kişilere düşüncelerini anlatma ve yayma özgürlüğü tanıdığını hatırlatan Er, "Ancak bu özgürlük kesinlikle sorumsuzluk anlamına gelmez." dedi.

ODTÜ ile yapılan protokol gereği uzaktan eğitim çalışmaları kapsamında polis memurlarının ODTÜ'de eğitim aldığını kaydeden Er, üniformalı polislere karşı yapılan saldırıda herhangi bir yaralanmanın olmadığını ifade etti. Er, söz konusu protokol gereği ODTÜ ile yapılan eğitim çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Polisin üniversitiye neden sivil kıyafetle gittiğinin sorulması üzerine Er, "3201 Sayılı Kanuna göre polis, gerek hizmet içi eğitimini, gerekse de okullardaki eğitimini üniformalı almak zorundadır." cevabını verdi.

"BAZI POLİS DERGİLERİ "ONUN BUNUN ŞOVUNU YAPIYOR BUNU ENGELLEMEK İSTEDİK"

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bazı mesleki dergilerin çıkmasını engellediği şeklindeki bir sorunun hatırlatılması üzerine Er, şöyle konuştdu: "Genel müdürlük olarak polis teşkilatından çıkacak olan bilimsel içerikli yayınları engellememiz sözkonusu değil; ancak zaman zaman il emniyet müdürlüklerinde ve çeşitli birimlerimizde denetimsiz bir şekilde onun bunun şovunu yapmaya çalışan yayınlar çıkıyor. Biz de bunu engellemek istiyoruz."

"BAZI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İÇİNDE POLİS TEŞKİLATINDAN KİŞİLER OLABİLİR, BU REALİTEDİR, İTİRAF DEĞİLDİR"

Ramazan Er, bir gazetecenin organize suç örgütü ve çetelerine polis mensuplarının sızıp sızmadığını sorması üzerine, tüm dünyada organize suç örgütlerinin içerisinde kamu görevlilerinin bulunduğu hatırlatarak, "Türkiye'de de suç örgütlerinin içinde emniyet mensupları olabilir, bu bir realitedir, itiraf değildir." diye konuştu.

Genel anlamda güvenlik birimlerinin organize suç örgütlerine ilişkin başarılı operasyonlar düzenlediğini hatırlatan Er, "Çeşitli adlar verilerek yapılan operasyonlar ve banka hortumlama operasyonlarını bu güvenlik birimleri gerçekleştirdi." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın "emniyet içerisinden bilgi sızdırıldığı" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Er, "Polis, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde tarafsız, yansız olmalıdır." dedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber