Laptop ihalesini kazanan Exper fiyat arttırmadan 'model'ini yükseltti

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Dizüstü kampanyasını kazanan gruplardan biri olan EXPER belirtilen celeron modelinin özelliklerini yükseltti. Hem de fiyatında hiç bir değişiklik yapmadan. Yapılan açıklama:

Değerli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenlerimize yönelik ilk ve en büyük bilişim kampanyası başladı. Türkiye'nin bilgi çağını yakalama sürecine büyük bir katkı sağlayacağı düşünülen, ?Dünya Öğretmenin Parmakları Ucunda Kampanyası?, Türkiye'nin önde gelen bilgisayar markaları Exper, Casper, KRN ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vakıfbank organizasyonu ile tüm Türkiye'de başladı.

Öğretmenlerimize, bilgi teknolojisinin en önemli aracı olan bilgisayarı en uygun fiyat ve ödeme koşulları ile edinebilme fırsatı sağlayan bu kampanya ile, eğitim ve öğretimimizin temeli olan öğretmenlerimiz çok uygun fiyat ve taksitlerle diz üstü bilgisayar sahibi olabilecekler. Kampanya kapsamında öğretmenlere sunulan dizüstü bilgisayarların bir bölümü, Exper, Casper ve KRN markalarının konsorsiyumu ile sunulacak.

Bu Konsorsiyumda yer alan bizler (Exper, Casper ve KRN ), ihale şartnamesi ile taahhüt ettiğimiz konfigürasyonu yeterli bulmayarak; fiyatı değiştirmeden ürünü, en son teknolojiye ve bir üst konfigürasyona çıkarmayı başardık.

Bu çerçevede, şartnamede;

14? olan ekran büyüklüğü 15?e,
1.3 Celeron M olan işlemci 1.5?e,
20 GB olan HDD 40 GB'a,
CD-ROM olan optik sürücü DVD-CD-RW Combo'ya
852 olan chipset 855 GME'ye yükseltildi.
Ayrıca Memory kart okuyucu (Multimedya card, secure digital card desteği) eklendi.

Bu sayede ürün tüm Intel mobil platformlarını ( Celeron ve Centrino ) destekleyip, fiyat-performans açısından rakipsiz hale gelmiştir.

Bu noktada konsorsiyum olarak, üzerimize düşen her türlü sosyal sorumluluğun bilincindeyiz ve yine bu bilince sahip siz değerli öğretmenlerimizle beraber, bu güzel kampanyanın Türkiye'nin bilgi çağını yakalamasında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Haberdar eden: sword

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber