Gönül: 'Askerlik süresinin kısaltılması için çalışma yapılmadı'

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bakanlığında bedelli askerlik ya da askerlik süresinin kısaltılmasına yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

Gönül yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 1-3 Nisan 2005 tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılan istişare toplantısında milletvekillerinin büyük çoğunluğunun kendisine ''bedelli askerlik'' konusunda karşılaştıkları ''tazyiki'' yansıtarak ısrarlı taleplerde bulunduklarını belirtti.

Gönül, bu talepler üzerine bedelli askerlikle ilgili olarak yürürlükteki 1111 sayılı Kanunun 10. maddesinin işleyebilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'nca ihtiyaç fazlası olarak belirlenen yükümlülerden her celp döneminde bedel ödeyerek askere alınacak yükümlü miktarının tespit edilmesi ve bunun Bakanlığa bildirilmesine gerek olduğu, bugün için böyle bir hususun gündemde olmadığını anlattığını kaydetti.

Gönül, açıklamasında şu bilgileri verdi:
''Bu durum karşısında sayın milletvekillerinden bazıları başka bir seçenek olarak askerlik süresinin kısalmasını gündeme getirmişlerdir. Bu sorularına cevaben 1111 sayılı kanun 5. maddesi hükmü anlatılmış, hem de 23 Haziran 2003 tarihinde TSK ihtiyaçlarını da dikkate alan Hükümetin bu maddenin verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanarak ve Silahlı Kuvvetlerin de ihtiyaçlarını dikkate alarak, askerlik süresini kanunun verdiği imkan çerçevesinde indirdiğini, bugün gelinen durumun ötesinde Hükümetin bu kanuna dayalı olarak kullanabileceği bir yetkisinin bulunmadığı anlatılmıştır''

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber