Belediye operasyonunda gizli tanık iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda halen gözaltında bulunan 34 kişinin, sorgusunun devam ettiği, işlemlerinin tamamlanması halinde yarın adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Turaç TOP - Taylan YILDIRIM

Bu arada operasyon en önemli dayanaklarından birisinin ise, iki gizli tanığın verdiği bilgiler olduğu ileri sürüldü. Geçen pazartesi sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li Bayraklı, Karabağlar ve Kuşadası belediyelerine de eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş, aralarında Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, eski Genel Sekreter Ersu Hızır, Genel Sekreter eski Yardımcısı Ferda Eser'in de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 10'u ilk gün verdikleri ifade sonrasında serbest bırakıldı. Diğerlerinin sorgularının devam ettiği işlemlerinin tamamlanmasıyla da yarın adliyeye sevkedilebilecekleri bildirildi.

BİLGİLER GİZLİ TANIKTAN MI?

Alınmayan malzemeleri alınmış, kullanılmayan malzemeleri de kullanılmış gibi göstererek haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen zanlıların, konser organizasyonlarını da kendilerine yakın firmaların almalarını sağladıkları belirtildi. Operasyonun bir numaralı zanlısının ise, ödeme emirlerini verdiği iddia edilen eski genel sekreter Ersu Hızır olduğu belirtildi. Sayıştay denetimlerinde belirlenen usulsuzlükler üzerinden suçlanan zanlılarla ilgili, iki de gizli tanığın bulunduğu ileri sürüldü. Gizli tanıkların usulsüzlüklerle ilgili polise çok sayıda bilgi ve belge verdiği, raporların dışında bunlarında operasyon için önemli dayanak teşkil ettiği ifade edildi. Dün ifade vermek için Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen gazetecilere bugün de yenileri eklendi. Gazetecilere, zanlılarla özellikle telefonda yaptıkları görüşmelere ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

BİLETİ NEDEN O FİRMAYA SATTIN?

Kentte hala yankıları süren operasyonla ilgili, şüphelilerin kendi aralarındaki telefon konuşmalarında ilginç detaylarda ortaya çıktı. Görüşme dökümlerine göre, "İhalede fiyat kırın' ve "Suyunu kesin' gibi konuşmaların operasyonun gerçekleştirilmesine yansıdığı ileri sürüldü. Gözaltındaki şüphelilerden Kuşadası Belediyesi Muhasebe Müdürü'ne de, sorgusunda, yağmur nedeniyle yapılamayan deve güreşi etkinlikleriyle ilgili biletleri, neden belli bir firmaya sattığıyla ilgili sorular yöneltildiği kaydedildi. Zanlıların avukatları, yapılan organizasyon ve tanıtımlarla ilgili Kuşadası ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri arasında herhangi bir bağ bulunmadığına dikkat çekerken, şüphelilere yöneltilen sorulara bakılarak operasyonun ciddiyetiyle ilgili karar verilebileceğini dile getirdi. Ayrıca, söz konusu soruşturmanın, esas numarası itibariyle, zaman itibariyle seçimlerden sonra gerekirse operasyona dönüştürülmesi gerektiği, erken yapılmasının siyasi olmasına yol açtığı vurgulandı.

NEZARETHANEDE TARTIŞTILAR İDDİASI

Bu arada, Yeşilyurt Semti'ndeki Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesinde tutulan şüphelilerden, özellikle organizasyon firması sahiplerinin kendi aralarında sözlü tartıştıkları iddia edildi. Daha önceden ortak olan daha sonra ayrılan şüphelilerin, ihale süreçleriyle ilgili birbirlerini suçladıkları belirtildi. Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında, kentte 9 Eylül, 23 Nisan, 29 Ekim gibi özel günlerde yapılan, ünlü sanatçıların verdiği konserler, İzmir Tiyatro Günleri ve Adnan Saygun Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerde yolsuzluk iddiasının da bulunduğu öğrenildi. Aralarında sağlık problemleri de bulunan şüphelilerin, kendilerine emniyet tarafından verilen yemekleri beğenmedikleri, avukatların talebiyle ikinci günün ardından dışarıdan yiyecek, içecek getirildiği de ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber