İzmir Büyükşehir Belediyesi'de gözaltına alınan 35 kişi adliyede/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 10:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından alkışlarla adliyeye sevkedildi.

Geçen pazartesi günü, İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 13 aylık teknik takip ve istihbari çalışmanın ardından operasyon için düğmeye basmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar, Bayraklı, Kuşadası Belediyelerine yapılan baskınlarda, çok sayıda ihale belgesi, bilgisayar ve evraklara el konuldu. İhaleye fesat karıştırmak, Kamu İhale Kanunu?na Muhalefet suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda, devleti yaklaşık 100 milyon TL zarara uğrattıkları ileri sürülen, İBB Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, şu anki Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, yetkileri alınan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser, daire başkanları, belediye başkan yardımcıları, birim şefleri, ihaleleri kazanan firmaların sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan, 11?i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 34 kişi, bugün, sabah saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

KELEPÇESİZ ÇIKARILDILAR

Emniyet binasından kelepçesiz olarak çıkarılan şüphelilerden ilk olarak Genel Sekreter Pervin Şenel Genç çıktı. Alkışlarla karşılanıp uğurlanan zanlılardan Ferda Eser?in başını eşarpla örtüp gözlük taktığı görüldü. Emniyet otobüsüne bindirilen zanlılar, daha sonra İzmir Bayraklı Adliyesi?ne sevkedildi. Adliye önünde de alkışlarla karşılanan zanlılar, tutuklu ve hükümlülerin içeri alındığı, yüksek güvenlikli kapıdan içeri sokuldu. Zanlıların, Adli Tıp Ön Araştırma Merkezi?ndeki sağlık raporlarının alınmasının ardından savcının karşısına çıkarılacakları bildirildi. Bu arada, şüphelilerin avukatlarının, saat 11.00 de adliyede basın açıklaması düzenleyip, özel yetkili mahkemenin bu soruşturmaşa bakmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dilekçe verecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber