Talim ve Terbiye Kurulu, neden hala vekaletle yönetiliyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2011 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'in beyni olarak bilinen ve en önemli danışma birimi olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında vekalet dönemi devam ediyor.

21.02.2008 tarihinde başkanlık görevinden, dönemin Bakanı Hüseyin ÇELİK'le düştüğü fikirsel ve yönetsel sıkıntılar sonrasında istifa eden Prof.Dr.İrfan ERDOĞAN'dan sonra koltukta oturan Sayın Merdan TUFAN bu görevi 3 yılı aşkın bir süredir vekaleten yürütüyor.

23.02.2009'da ?MEB'in En üst Kuruluna Neden Başkan Atanmıyor?? başlığıyla konuyu ele almıştık. Bir koltuğun üstelik MEB'in en önemli koltuğunun 3 yılı aşkın süredir vekaleten yürütülmesi gerçekten düşündürücü. Bu duruma hükümetin ilk yıllarında çokça rastlamaktaydık. Çünkü dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet SEZER tarafından veto edilen kişiler vekaleten görevde tutulmakta idi. O dönemde veto yiyen birçok bürokrat Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL döneminde asaleten atandığı halde bu kadar önemli bir makama atama yapılmaması gerçekten düşündürücü.

Daha önce de ele aldığımız gibi mevcut vekil başkan Sayın Merdan TUFAN bu makama layık görülmüyorsa bu kadar uzun süredir neden vekaleten de olsa bu koltukta oturtuluyor? Bu durumda Sayın TUFAN'a vekaleti layık görenler asaleten atamayı neden layık görmüyorlar? Acaba bu makama birileri hazırlanıyor da henüz hazır değil mi? Hazır olması için yada atama için zaman mı kollanıyor?

Bu soruların cevabı gerçekten merak ediliyor ve kafaları kurcalıyor.

Sayın TUFAN asaleten atanırsa yeni slogan olan ?Hayal İdi Gerçek Oldu? ya uygun bir sonuç elde edilecek sanırım?

En kısa sürede bu konuda bir açıklama yapılması ümidiyle?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber