Başbakan, milletvekilinden 250 YTL fazla maaş alıyor

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grubu'nda oda başkanlarının astronomik maaşlarının indirilmesi konuşuldu. Rakamlar şaşırtıcıydı: TESK Başkanı 28 milyar, milletvekili 6 milyar, Başbakan ise 6 milyar 250 milyon lira maaş alıyordu.

AK Parti'nin geçen hafta yapılan Meclis Grup toplantısının basına kapalı bölümünde Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu Tasarısı hakkında bilgi verdi. Coşkun, TESK Başkanı Derviş Günday başta olmak üzere oda başkanlarının maaşlarına sınırlama getiren düzenlemeye karşı çıkarken, "Bu düzenlemeyi tasarıya kimin koydurduğunu çok iyi biliyorum" dedi.

Oda başkanı 28 milyar alıyor

Coşkun konuşmasının ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Ankara Lokantacılar Odası eski Başkanı Hacı Mehmet Özlek söz istedi. Özlek, Coşkun'a, "Sayın bakan benim ismimi vermedi ama beni kastetti. Sayın bakana, 'Ali Baba' diye hitap ediyordum. Ama bu sözlerine çok kırıldım. Yine de 'Ali Baba' demeye devam edeceğim" diye cevap verdi. Özlek, daha sonra oda başkanlarının çok yüksek maaş aldığını anlatırken, "Sayın Başbakanım. Ben 6 milyar maaş alıyorum. Siz de 7 milyar alıyorsunuzdur. Oda başkanları ise 28 milyar maaş alıyor" dedi. Başbakan Erdoğan hemen araya girerek, "Yok Mehmet Bey. Ben de sizden sadece 250 milyon fazla alıyorum" diye karşılık verince vekilleri güldürdü.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber