Safra kesesi ameliyatından sonra ölüme soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 17:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KONYA'da 30 yaşındaki Havvanur Yalçın'ın safra kesesindeki taşı aldırmak için ameliyat olduğu özel hastanede ihmal sonucu öldüğü iddiasıyla ailesi tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konya'nın Çumra İlçesi'nde Bakkalbaşı mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Havvanur Yalçın, 25 Nisan 2011 günü safra kesesinde bulunan taşların rahatsızlık vermesi üzerine eşi 39 yaşındaki Adnan Yalçın ile birlikte özel bir hastaneye gitti. Aynı gün gerçekleştirilen ameliyatın ardından tedavi gördüğü hastanede bir hafta sonra ağrıları artan ve komaya giren Havvanur Yalçın Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Beynine oksijen gitmediği belirlenen ve burada duran kalbi yeniden çalıştırılan Yalçın, yoğun bakın servisinde tedavi altına alındı ancak kurtarılamayarak 6 Nisan 2011 tarihinde yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine Yalçın'ın babası Kemal Göncü (55) ve annesi Nazmiye Göncü (50) kızlarının ihmal sonucu öldüğünü iddia ederek otopsi yapılmasını istedi. Havvanur Yalçın'a yapılan otopside vücudundan parçalar alınarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aile, avukatları aracılığıyla ameliyatı gerçekleştiren doktor, hastane ve ameliyata giren sağlık görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından Konya İl Sağlık Müdürlüğü hastane ve doktor hakkında inceleme başlattı.

Kızlarının ihmal sonucu öldüğünü iddia eden anne Nazmiye Göncü, "Kızım safra kesesindeki taşı aldırmak için burdan güle oynaya Konya'ya gitti. Özel hastanede ameliyat yapıldıktan sonra kızım rahatsızlanmaya başladı. Ağrıları ve sancıları sürekli devam etti. Ayrıca Havvanur'un iki sefer kalbi durdu. En son rahatsızlanmasının ardından kızım ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Burada doktorlar çok geç kalındığını söyledi. Ben, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın bu konuyla ilgilenmesini istiyorum. Kızıma hastanede gereken önemi vermediler. Havvanur da ameliyattan sonra doktorlara, iyi bakmadıklarından dolayı sitem etmişti. Bizim içimiz yandı başkalarının ki yanmasın" diye konuştu.

Kızının hakkını sonuna kadar arayacağını belirten baba Kemal Göncü ise, "Neşeli bir şekilde evden gitmişti. Ameliyata girenlerin ihmalinin olduğunu düşünüyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber