10 bin öğrenci sokakta kitap okudu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2011 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'da 10 bin öğrenci, 15 dakika boyunca sokakta kitap okudu.

Kentte 2 yıldır sürdürülen 65 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde kent merkezindeki Şehzadeler Gezi Yolu üzerinde gerçekleştirdikleri okuma etkinliğine aynı anda 10 bin öğrencinin katıldığını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Yaptığımız faaliyetle ve etkinliğimizle öğrencilerimizin okuma alışkanlığı konusundaki duyarlılıklarını ve farkındalıklarını geliştirmek istedik" dedi.

65 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde bugüne kadar 15 kitap yayınlandığını belirten Akkurt, "Bu kitaplarımızı yayınlarken üç şeyi hedefledik. Birincisi çocuklarımız harçlıklarında artırdıkları paralarla kitap almanın tadına varsın. İkincisi her öğrencimizin evinde dev öğrenci kütüphaneleri olsun. Üçüncü olarak da öğrencilerimizin okuma becerileri olsun. İnanıyoruz ki okuma becerileri gelişen öğrencilerimiz hayat okulunda daha başarılı olacaklar" diye konuştu.

Okuma etkinliğine katılan öğrenciler, duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun ve diğer yöneticiler de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber