Jandarma teşkilatının kuruluşu kutlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2011 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuruluşundan bugüne dek yüksek ruh ve şuurla görev yapan Jandarma Genel Komutanlığının, yurdun emniyet ve asayişinin sağlanmasındaki en büyük teminatlardan biri olduğunu belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 172. yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e kutlama mesajı gönderen Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, devletin bekasının, milletin huzur ve selametinin yılmaz savunucusu olarak, ülkenin korunmasında fedakarca görev yaptığını ifade etti.

Silahlı Kuvvetlerin en önemli birimlerinden olan Jandarma Genel Komutanlığının, kanun ve nizamlar ölçüsünde yürüttüğü mülki, adli, askeri görevler olmak üzere, bilhassa teröre karşı sürdürdüğü üstün mücadeleler neticesinde milletin nezdinde saygın bir yer edindiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan bugüne yüksek ruh ve şuurla görev yapan Jandarma Genel Komutanlığı, yurdumuzun emniyet ve asayişinin sağlanmasındaki en büyük teminatlardan biridir. Vatan ve millet sevgisinin yanı sıra demokrasi ve hukuk kaideleri çerçevesinde ülkemizin huzurunu fedakarca koruyan jandarmalarımız, dün olduğu gibi gelecekte de hiçbir tehdide boyun eğmeden, ülkemizi ve milletimizi cansiparane bir şekilde savunmayı sürdürecektir.

Bu düşüncelerle Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dö nümünü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

-CUMHURBAŞKANI GÜL: -''KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP OLAN JANDARMA TEŞKİLATI, ÜSTLENMİŞ BULUNDUĞU GÖREVLERİ YÜKSEK VAZİFE ANLAYIŞI VE ÖZVERİYLE YERİNE GETİRMEKTEDİR''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, köklü bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatının, üstlendiği görevleri yüksek vazife anlayışı ve özveriyle yerine getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, jandarma teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e bir mesaj gönderen Gül, jandarma teşkilatının, nitelikli ve kahraman personeliyle millete büyük hizmetlerde bulunmanın kıvancını duyduğunu ifade etti.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Köklü bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatı, üstlenmiş bulunduğu görevleri yüksek vazife anlayışı ve özveriyle yerine getirmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak, yurdun dört bir yanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması konusunda daima üstün bir gayretin içerisindedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer unsurları ile birlikte terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösteren Jandarma Genel Komutanlığı, milletimizin takdirini kazanmıştır. Jandarma teşkilatımızın bugün kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla icra edecek donanıma, imkan ve kabiliyete sahip olmasını memnuniyetle karşılıyor, bu başarı çizgisinin daha da yukarılara taşınacağından şüphe duymuyorum.

Bu vesileyle, vatanın bölünmez bütünlüğü, emniyet ve asayişi için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Jandarma teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünde size, tüm personelinize başarı dileklerim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber