Aile hekimliğinde geçici görevlendirmeye iptal kararı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda mahkeme, Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli laboratuvar teknisyeni olan sağlık çalışanının Aile Sağlığı Merkezi'ne geçici görevlendirmesini iptal etti.

Kayseri'de açılan davada Kocasinan İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan sendika üyesi Laboratuvar teknisyeni Olcay Nam'ın Melikgazi ilçesi TOKİ Aile Sağlığı Merkezine geçici görevlendirilmesinin iptali istenmişti. Kayseri 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda geçici görevlendirmenin olağan bir yönetme olmadığına dikkat çekilerek, kamu yararı ve hizmet gerekleri bakımından mecburiyet bulunması halinde istisnai olarak başvurulacak bir yöntem olduğu ifade edildi.

Kararda geçici görevlendirmelerde idarenin takdir yetkisinin bulunması ile birlikte bu yetkinin kamu gerekleri ve kamu yararı ile sınırlı olduğu belirtildi. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezi'ne basit tetkikleri ve yapmak veya aldığı numuneleri laboratuvara teslim edilmesini sağlamak gibi işlerin laboratuvar teknisyeninin görevi olmadığı kaydedildi.

Teknisyenin görevi dışında olan işlerin yapılması için görevlendirilmesinin geçici görevlendirme şartları ile uyuşmadığına vurgu yapıldı. Mahkeme, Toplum Sağlığı Merkezi'nden Aile Sağlığı Merkezi'ne yapılan geçici görevlendirmenin hukuka uygun olmadığına karar vererek geçici görevlendirmeyi iptal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber